Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Manželia zmeškali let z dôvodu, ktorý by vás totálne vytočil: Zažalovali EasyJet a vyhrali!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

EDINBURGH - Bojovali do poslednej chvíle, pretože boli presvedčení, že právo je na ich strane. Manželia zo Škótska vyhrali právnu bitku s leteckou spoločnosťou EasyJet, pretože kvôli nej zmeškali svoj let. Tá síce vinu tvdošijne odmieta, no fakty hovoria sami za seba.

Niall a Aileen Caldwellová z Edinburghu boli vlani v septembri na dovolenke na Sicílii. V deň návratu do rodnej Británie dorazili na miestne letisko dve hodiny pred plánovaným odletom. Presne tak, ako sa odporúča. Lenže to ešte netušili, že im to nebude nič platné. Uviazli totiž v dlhočiznej rade na check-in, ktorá bola spôsobená tým, že na priehradke, kde sa odovzdávala batožina, pracovali len traja ľudia.

 

Bohatý oligarcha zažaloval Rusko: Chce vysúdiť miliardy za to, že mu Putin zničil biznis

A nastal dominový efekt. Manželov následne príliš zdržala aj bezpečnostná a pasová kontrola. Niall tušil, že sú v časovom sklze, tak zamestnancov letiska trikrát poprosil o to, aby ich uprednostnili. Odmietli, v dôsledku čoho nestihli s manželkou let na londýnsky Gatwick. Pracovníci aeroliniek im potom len sucho oznámili, že ďalšie dva dni do Británie od nich nič neletí a náhradnú letenku si budú musieť kúpiť sami. Boli teda nútení zaobstarať si letenky od British Airways, ktoré ich vyšli na 900 libier (1220 eur), informoval denník Daily Record.

Manželia žijúci v škótskom Edinburghu to ale nenechali len tak a na EasyJet podali žalobu. Tento týždeň im dal súd za pravdu a nariadil aerolinkám zaplatiť kompenzáciu vo výške 1042,90 libier (1417 eur). Sudca Tom Walsh uviedol, že je "zodpovednosťou leteckej spoločnosti zabezpečiť, aby sa cestujúci dostali včas k odletovej bráne, obzvlášť vtedy, keď sa na letisko dostavili včas." Sťažovatelia sa ničím neprevinili a napriek tomu let nestihli. Nešli do reštaurácie ani do baru. Nezadržala ich letisková ostraha. Bola to jednoznačne vina pozemného personálu aeroliniek EasyJet, pretože nedokázali uľahčiť prechod bezpečnostnou, colnou a pasovou kontrolu, pričom bolo jasné, že cestujúcim hrozí, že let zmeškajú," odôvodnil svoje rozhodnutie.

Edinburgský súd rozhodol v prospech Caldwellovcov
Zobraziť galériu (2)
Edinburgský súd rozhodol v prospech Caldwellovcov  (Zdroj: SITA/AP)

Predstavitelia EasyJetu sa s ním nestotožnili a odmietajú akúkoľvek vinu. "Sme si vedomí súdneho rozhodnutia a v súčasnosti ho preskúmavame. Preto sa bližšie k tejto záležitosti momentálne nemôžeme vyjadriť," vyhlásila hovorkyňa spoločnosti.

Viac o téme: EasyjetOdškodnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu