Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Blondínka (21) trpela Crohnovou chorobou: No to nebolo najhoršie, stala sa ešte väčšia hrôza

Chloe sa pomaly uzdravuje Zobraziť galériu (4)
Chloe sa pomaly uzdravuje (Zdroj: profimedia.sk)

CALDICOT - Chloe Meadeová z južného Walesu bojovala začiatkom roka o život, pretože už odmalička trpí chronickým ochorením. Hoci zákrok dopadol úspešne, i tak sa jej stav po čase radikálne zhoršil. Praskla jej totiž jazva, kvôli čomu jej bolo vidieť až do brucha.

Keď mala Chloe jedenásť rokov, diagnostikovali jej Crohnovu chorobu. Ide o chronický zápalový stav, ktorý postihuje tráviacu sústavu. V januári začala pociťovať silné bolesti žalúdka, kvôli ktorým bola nútená vyhľadať lekára. V nemocnici zistili, že sa jej v brušnej stene vyvinul vred a musí podstúpiť okamžitú operáciu, inak umrie, informoval dailymail.co.uk.

Po zákroku si dievčina myslela, že to najhoršie má už za sebou a jej utrpenie sa skončilo. Omyl. Krátko nato sa v jej tele vyvinula infekcia, v dôsledku ktorej sa veľmi zavodňovala. Liečba steroidmi, ktoré pomáhajú znižovať opuchy a infekcie, sa ukázala ako nie veľmi šťastná, lebo pacientka po nej rapídne pribrala. Štvrťroka strávila v nemocnici a dokonca musela byť kŕmená cez trubičku. A potom sa stalo niečo ešte strašnejšie - na bruchu jej praskla dvadsaťcentimetrová jazva, cez ktorú si videla vnútornosti. Hojenie trvalo mesiace a vyžadovalo si neustále preväzovanie.

Blondínka (21) trpela Crohnovou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Blondínka (21) trpela Crohnovou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Celé moje telo bolo plné vody, a to je dôvod, prečo sa mi podľa lekárov otvorila jazva. Vyzerala som ako nejaká postava z hororu. Bolo mi vidno až do žalúdka," povedala Meadeová. Rana sa už takmer stihla zahojiť, ostal po nej len malý otvor, cez ktorý sa niekedy vypúšťa vzduch. Robí to vtedy taký smiešny zvuk, ktorý znie, akokeby fúkal vietor.

Blondínka (21) trpela Crohnovou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: JazvaCrohnova choroba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu