Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO V anglickej katedrále straší? Z dlažobnej dosky vykúka duch kráľovského tyrana

Nie je dlažba ako dlažba. Zobraziť galériu (3)
Nie je dlažba ako dlažba. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Christine Hamlettová (58) si je istá, že pri návšteve katedrály v Leicesteri ucítila prítomnosť kráľa. Žena, ktorá funguje aj ako médium, však zostala prekvapená, keď na svojich snímkach našla hmatateľný dôkaz svojho dojmu. Na fotografiách vidno tvár monarchu, ktorá sa zjavila na kamennej podlahe.

VIDEO Definitívny dôkaz, že sa v dome hýbu neznáme sily: Lovci duchov ostali ako obarení

Pozostatky Richarda III. boli objavené v roku 2012 a pochované v katedrále iba nedávno, 26. marca tohto roka. Christine, ktorá navštívila miesto jeho odpočinku v pondelok 7. septembra, pre portál mirror.co.uk uviedla:  "Vo vnútri katedrály som sa cítila úplne pokojne. Cítila som upokojujúcu prítomnosť a myslím, že to mohol byť Richard. Vždy fotím miesta, ktoré navštívim a keď som sa pozrela na snímky, bola som ohromená. Videla som, ako na mňa zíza jeho tvár."

Je to Richard III.?
Zobraziť galériu (3)
Je to Richard III.?  (Zdroj: profimedia.sk)

"Cítila som sa trochu zvláštne, som zvyknutá na prítomnosť duchov, ale cítila som sa podivne pokojná, čo bolo nezvyčajné," dodala Christine s tým, že podľa historických kníh išlo o krutého tyrana, ale duch v katedrále bol spokojný, pretože odpočíva na jeho právoplatnom mieste. Narážala tým na to, že až do roku 2012 jeho kostra ležala pod parkoviskom, ktoré nebolo práve vhodným hrobom pre kráľa.

Takto mal Richard III. v skutočnosti vyzerať.
Zobraziť galériu (3)
Takto mal Richard III. v skutočnosti vyzerať.  (Zdroj: SITA)

"Chcela som mu zložiť poklonu, hoci za čias jeho vládnutia mal zlú reputáciu. Viem to a cítim k nemu sympatie, čo si myslím, že vie," uviedla žena, ktorú jej priatelia prezývajú aj duševný paparazzi. "Keď sa pozriem na fotky v mojom počítači, zosvetlím a stmavím ich, čo niekedy pomôže duchom odhaliť sa," prezradila žena, ktorej sa napríklad počas návštevy slávnej Tower of London podarilo odfotiť dvojicu "duchov", ktorých považuje za princa Eduarda V. a jeho brata Richarda Shrewsburyho.

Viac o téme: DuchKatedrálaLeicesterRichard III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu