Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Na prvý pohľad jasný dobrý skutok: Policajti dotlačili invalida na vozíku domov, nečakaný záver

Policajti pred sebou tlačia vozíčkara, aby sa v bezpečí mohol dostať domov Zobraziť galériu (2)
Policajti pred sebou tlačia vozíčkara, aby sa v bezpečí mohol dostať domov (Zdroj: Facebook)

LEUCATE - Bol to dobrý skutok, ale ostal nepochopený. Dvojica policajtov sa stala terčom kritiky z vlastných radov po tom, ako dotlačila domov invalida, ktorému sa pokazil vozík. Navyše ich bude kvôli tomu vyšetrovať disciplinárna komisia. Zdá sa vám, že to znie až príliš slovensky? Omyl, skutok sa stal vo Francúzsku.

Na sociálnych sieťach koluje video, ktoré zachytáva, ako francúzski policajti na služobnom aute tlačia pred sebou staršieho invalida neďaleko mesta Leucate na juhozápade krajiny. Pokazil sa mu totiž elektrický vozík, tak mu muži zákona chceli v dobrom pomôcť dostať sa domov.

Na prvý pohľad jasný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Policajti z toho, že sa video objavilo na internete, neboli vôbec nadšení. Okrem iného preto, že ich kvôli nemu možno čaká vyhadzov. Hovorca miestnej polície totiž vyhlásil, že "takýto skutok je neakceptovateľný a diskredituje policajnú profesiu". Dôstojníkov teraz čaká disciplinárne konanie.

Tí tvrdia, že nespravili nič zlé. Muža vraj chceli preniesť do auta a odviezť ho domov, čo on ale odmietol. Preto sa rozhodli tlačiť ho pred sebou. Túto verziu potvrdila aj rodina invalida. "Môj otec je strašne tvrdohlavý, nikdy by neopustil svoj vozík. Policajti urobili všetko pre to, aby ho bezpečne dopravili domov. Sme im za to veľmi vďační," povedala dcéra dôchodcu pre denník L'Indépendant s tým, že policajtov by za ich skutok mali odmeniť, nie trestať.

Les dépanneurs en folie... A Barcarès !!!

Posted by Vidéo délire on Monday, September 7, 2015
Viac o téme: InvalidFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu