Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chorvát (51), ktorého zadržali na Slovensku kvôli vražde dôchodcu, je už v Taliansku: Priznal sa

Ivan Pajdek Zobraziť galériu (2)
Ivan Pajdek (Zdroj: Foto: youtube)

FERRARA - V septembri otriasla Talianskom správa o brutálnej vražde dôchodcu Pierluigiho Tartariho (†73). Podľa polície hlavného organizátora popravy Chorváta Ivana Pajdeka (51) zadržali na Slovensku u priateľky. Muža už vydali za hranice, kde čaká na súd. K otrasnému skutku sa priznal.

Pajdek je už v Taliansku, kde ho vydali po dvoch mesiacoch, čo ho polícia zadržala v našej krajine. "Policajti z prezidiálneho cieľového pátrania v spolupráci s PPÚ KR PZ Banská Bystrica zadržali v sobotu dňa 3. októbra v ranných hodinách v obci Veľký Blh na Ulici mieru medzinárodne hľadaného Chorváta Ivana P., na ktorého bol dňa 1. októbra Sekciou pre predbežné vyšetrovanie súdu v talianskom meste Ferrara vydaný Európsky zatýkací rozkaz," informoval ešte v októbri hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Pajdek pred talianskymi vyšetrovateľmi priznal, že keď s partiou od dôchodcu odchádzal, bol nažive. "Chceli sme ho pustiť po dvoch dňoch, ale potom už nežil," cituje Pajdeka taliansky portál bologna.repubblica.it. Zadržaný muž je známy tým, že vystupoval pod rôznymi identitami. Polícia ho považuje za organizátora lúpežného prepadnutia dôchodcu. Incident sa stal 9. septembra, bezvládne telo našli 26. septembra.    

Nebohý dôchodca Pierluigi Tartari
Zobraziť galériu (2)
Nebohý dôchodca Pierluigi Tartari  (Zdroj: repubblica.it)

Pajdek pred prokurátorkou Silviou Marini Filippo Di Benedettovou povedal, že mal dvoch komplicov, ktorí sú v súčasnosti tiež zatknutí. 19-ročný Slovák Patrik Ruszo a 22-ročný Rumun Constantino Fitija. Podľa neho bol prvý viac aktívny, pričom druhý zohrával len okrajovú úlohu.

Chorvát ďalej uviedol, že on a Patrik boli bezdomovci a často hľadali spoločný úkryt. Poskytol dôkazy, ktoré podporujú hypotézy, že dôchodca zomrel neskôr. "Nemohli sme ho oslobodiť, pretože v tejto oblasti sa pohybovali ľudia," povedal Pajdek a dodal: "Moji spolupáchatelia, ktorým som zveril úlohu oslobodiť ho, to vzdali, pretože tam bolo svetlo a mysleli si, že sa na to (lúpež) prišlo."

Ako informuje taliansky portál, v dome dôchodca zomrel pravdepodobne od hladu, táto skutočnosť zhoršuje situáciu troch podozrivých. Pajdekov advokát Daniel Borgia povedal, že jeho klient sa rozhodol odpovedať na všetky položené otázky a prevziať zodpovednosť aj za ostatných dvoch spolupáchateľov.  
  

Viac o téme: DôchodcaChorvátPajdekFerrara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu