Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalšia obeť zoznamky pre neverníkov: Policajt spáchal samovraždu, vypísali vysokú odmenu

Stránka pre zadaných partnerov Ashley Madison Zobraziť galériu (2)
Stránka pre zadaných partnerov Ashley Madison (Zdroj: Foto: SITA)

TORONTO - Svetom neverníkov otriasla šokujúca správa. Server Ashley Madison, ktorý sa prezentuje heslom "Život je krátky, užívajte si ho," napadli hackeri a zverejnili adresy používateľov. Mnohých ľudí, ktorí udržiavali mimomanželské vzťahy, zasiahla táto udalosť krutým spôsobom. Známa je už druhá obeť. Ide o policajta z Texasu, ktorý v dôsledku zverejnenia údajov spáchal samovraždu.

Polícia v Kanade potvrdila informácie o tragickej smrti texaského policajta, ktorý spáchal samovraždu kvôli uniknutým e-mailovým adresám zo zoznamky pre dospelých Ashley Madison. Meno muža sa objavilo medzi 37 miliónmi kontaktov, ktoré boli zverejnené na internete. Policajt sa stal už druhou obeťou hackerov, ktorí narušili súkromie neverníkov a ukradli ich údaje.
 

Michael Gorhum
Zobraziť galériu (2)
Michael Gorhum  (Zdroj: Foto: Facebook)

Prvým, ktorý si siahol na život v dôsledku kompromitujúcej situácie, bol kapitán Michael Gorhum. Na policajnom oddelení v San Antonio slúžil 25 rokov. Samovraždu spáchla minulý týždeň. 

Hackeri zo združenia The Impact Team v júli oznámili, že sa zmocnili osobných údajov viac ako 37 milióna užívateľov medzinárodného zoznamovacieho servera. Vyhrážali sa, že ak stránka neukončí svoje pôsobenie, získané dáta zverejnia. Tak sa aj minulý týždeň stalo. Materská spoločnosť Avid Life Media, ktorej server Ashley Madison patrí, ponúka vysokú odmenu tomu, kto prinesie informácie vedúce k dolapeniu počítačových pirátov. "Môžem potvrdiť, že Avid Life Media ponúka odmenu pol milióna dolárov za poskytnutie informácií, ktoré povedú k identifikácii, zatknutiu a trestnému stíhaniu osôb zodpovedných za únik informácií z databázy Ashley Madison," cituje kanadského policajného náčelníka Brycea Evansa portál mirror.co.uk.
 

Viac o téme: SmrťZoznamkaAshley Madison
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu