Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obyvatelia Aljašky v šoku: Odporné FOTO, z oblohy pršali monštruózne ryby!

Nuž, nič pekné na pohľad. Zobraziť galériu (3)
Nuž, nič pekné na pohľad. (Zdroj: Facebook)

FAIRBANKS - Obyvatelia mesta Fairbanks na Aljaške sú veľmi zmätení z udalostí posledných dní. Nestáva sa totiž často, aby z jasného neba zrazu dopadli na zem ryby, a to už vôbec nie hocijaké. Ich výzor je na prvý pohľad dosť odpudivý.

Prečítajte si aj: "Trhali ryby dynamitom": VIDEO ukazuje, čo sa stane, keď hodíte do vody výbušninu!

Podivné, vyše 30 cm dlhé, tvory boli identifikované ako mihule a podľa denníka Alaska News-Miniera dopadli na parkovisko vo Fairbankse hneď štyri v jednom týždni. Pritom táto zubatá úhorovitá ryby sa v priľahlých vodách vyskytuje iba zriedka.

Obyvatelia Aljašky v šoku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Ako sa však zdá, všetko má svoje logické vysvetlenie. Hoci sa obyvatelia mohli obávať, že ich stíha nejaký boží trest, nie je tomu ani zďaleka tak. Všetkému na vine sú obyčajné čajky, ktoré považujú mihule za celkom dobrý zdroj obživy. Vyzdvihnú ich z vody a potom so svojimi úlovkami odletia preč, niekedy však jedlo po ceste stratia, alebo zahodia.

Obyvatelia Aljašky v šoku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Možnosť zhliadnuť mihuľu na vlastné oči býva dosť zriedkavá, keďže je ťažké ju chytiť a okrem toho nejde o vyhľadávanú pochúťku, ktorá by sa komerčne predávala. Niektorí obyvatelia Aljašky tak mali možnosť stretnúť sa s ňou po prvýkrát, hoci dosť desivým spôsobom.

Viac o téme: Aljaška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu