Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dve mníšky prežili hororové chvíle vo výťahu, celé tri dni: Zachránilo ich neuveríte čo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

RÍM - Velebme Pána, je to zázrak! Aspoň to si určite hovorili dve mníšky, ktoré prežili niekoľko dní bez akejkoľvej potravy zavreté vo výťahu. Ani v takejto chvíli však nestratili vieru, ktorá im nakoniec podľa vlastných slov pomohla.

Dve rádové sestry pochádzajúce z Írska a Nového Zélandu boli samé vo svojej štvorposchodovej rezidencii neďaleko Vatikánu, keď sa v piatok popoludní rozhodli ísť výťahom. Ten sa ale kvôli výpadku elektriny zastavil medzi poschodiami.

Dve mníšky prežili hororové
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Mníšky vo veku 58 a 68 rokov, ktoré talianska tlač označila ako Miriam a Mary Elizabeth, nemohli privolať pomoc, pretože si nechali mobilné telefóny v izbe. Mali so sebou len ruženec. "Či sme sa modlili? Samozrejme, vďaka tomu sme prežili," povedala jedna z nich. Udržať nažive im ale pomohol aj moč, ktorý pili, aby nestratili vedomie.

Upratovačka, ktorá vedela, že v dome žijú dve mníšky, zavolala v pondelok ráno políciu, pretože jej neotvárali dvere. Policajti budovu prehľadali a počuli obe ženy, ako kričia: "Pomoc! Sme tu!" Dehydratované sestry previezli do nemocnice, iné závažnejšie problémy ale nemali. "Je zázrak, že boli stále pri vedomí, keď ich zachránili," uviedol ošetrujúci lekár.

Médiá sa snažili skontaktovať aj so samotnými mníškami. Keď jedna z nich zdvihla v kláštore telefón a dozvedela sa, kto volá, len ticho odvetila: "Sme v poriadku, ale nekomunikujeme s médiami. Ďakujeme za váš záujem, dovidenia."

Viac o téme: VýťahVatikánMníšky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu