Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Egypťan predávajúci klimatizáciu zamotal hlavu Google: Prekabátil ho tak, ako ešte nikto!

Saber prekabátil aj takého giganta, akým je Google Zobraziť galériu (2)
Saber prekabátil aj takého giganta, akým je Google (Zdroj: google)

KÁHIRA - Africkému obchodníkovi s klimatizačnými zariadeniami sa podarilo neuveriteľné - dostať sa na počítačovom vyhľadávači pred celosvetový Google. V minulých dňoch sa totiž odkaz na jeho skromný obchodík ukázal miliónom ľudí, ktorí z Egypta do vyhľadávača napísali latinským alebo arabským písmom slovo Google.

Saber el-Toony, že si nie je ničoho vedomý a rozhodne sa nepokúsil vniknúť do zložitého algoritmu, ktorý spoločnosť Google používa. Zatiaľ čo ešte nedávno bol jeho podnik na pokraji krachu, teraz prekvitá. Než sa podarilo chybu odstrániť, objavil sa tento muž na obrazovkách miliónov užívateľov internetu a mnoho z nich stránku otvorilo.

Egypťan predávajúci klimatizáciu zamotal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: google)

"Nikto by nemal byť schopný dostať sa pred stránku siete Google, keď toto slovo použije. Keď sa to stane, je chyba v algoritme," povedal egyptský tvorca webových stránok Ajád Núr, ktorý na chybu upozornil.

Obchodník hovorí, že sa pred mesiacom rozhodol pre reklamu svojho podnikania a vytvoril si stránku na sociálnej sieti Google+. Táto sieť vraj nie je v Egypte veľmi aktívna a prítomnosť na nej človeku život príliš nezmení. No v prípade Sabera sa stal pravý opak. Jeho stránku totiž otvorilo šesť miliónov užívateľov, ktorí do vyhľadávača vyťukali slovo "Google". Pritom jeho web neponúka nejaké úžasné grafické lákadlá. Iba fotografie a tovar, ktorý Egypťan predáva, a mapu, ako sa do jeho obchodu dostať.

Akým spôsobom Toony dokázal spoločnosť Google prekabátiť, zatiaľ nikto nevysvetlil. Isté je len to, že po niekoľkých dňoch sa jeho obchodík prestal ponúkať ako prvá alternatíva po zadaní slova Google. Káhirčan si ale nad tým hlavu neláme, pretože má teraz plné ruky práce a nestačí vybavovať zákazky. Ľudia z Google mu vraj už dvakrát volali, ale kvôli množstvu zákazníkov nemal čas sa im venovať. Bankrot, o ktorom ešte nedávno uvažoval, je už minulosťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu