Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Celosvetový prieskum zahrnul aj Slovensko: V týchto krajinách vás pravdepodobne zavraždia!

Slováci sa môžu cítiť bezpečnejšie Zobraziť galériu (3)
Slováci sa môžu cítiť bezpečnejšie (Zdroj: homicide.igarape.org.br)

RIO DE JANEIRO - Bojíte sa o svoj život? Potom sa vyhýbajte krajinám, ktoré v celosvetovom monitoringu vrážd dostali červenú. Odborníci vytvorili interaktívnu mapu a objavili sa v nej aj informácie o Slovensku!

V roku 2012 sa 437-tisíc ľudí po celom svete stalo obeťou vraždy, uvádza stránka Homicide.igarape.org. Monitoring vrážd odhalil, ktoré krajiny sveta sú najrizikovejšie. Údaje v interaktívnej mape vyplývajú zo štatistického počtu vrážd za rok v jednotlivých krajinách, prepočítaných na 100-tisíc obyvateľov.

Celosvetový prieskum odhalil pravdu o našej krajine: Toto Slovákom najviac chýba!

Kým v roku 2000 bolo na Slovensku zavraždených 143 ľudí, v roku 2001 toto číslo kleslo na 129 a potom opäť vzrástlo, v roku 2005 však kleslo na 106 a odvtedy sa postupne znižovalo, pričom do roku 2012, ktorým porovnávanie končí, nepresiahol počet vrážd za rok 100. Znamenalo by to, že Slovensko je stále bezpečnejšia krajina? Lepší rating v bezpečnosti ako my však dosiahla Česká republika a ešte lepší susedné Rakúsko.

Celosvetový prieskum zahrnul aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: homicide.igarape.org.br)

Z krajín , ktoré sú celosvetovo najnebezpečnejšie, vynikajú latinskoamerické a africké štáty, Karibik, ale aj Ruská federácia. Prieskum realizoval brazílsky Inštitút Igarapé a jeho cieľom bolo podľa portálu Metro ukázať, ako je smrtiace násilie časovo, priestorovo i demograficky rozmiestené. Lepšia „diagnóza“ násilia môže byť totiž preventívnym opatrením pri jeho redukcii.

Celosvetový prieskum zahrnul aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: homicide.igarape.org.br)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu