Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Strašidelný nález v opustenej ruskej pitevni: Po zemi sa váľajú múmie mŕtvych detí!

Záber, z ktorého mrazí.
Záber, z ktorého mrazí. (Zdroj: tobolsk info, siberian times)

MOSKVA - Ruská polícia začala vyšetrovanie po tom, čo si jeden zvedavý vysokoškolák všimol pri parku budovu s otvorenými dverami a objavil opustené laboratórium s mumifikovanými pozostatkami detí. V interiéri, ktorý sa naposledy využíval pred tromi rokmi, zbadal poháre s ľudskými orgánmi, kosťami a mŕtvolkami novorodencov s jazvami po chirurgických zákrokoch.

Miestny spravodajský web tobolsk.info informoval, že sa vo vnútri schátranej budovy nachádzali "uschnuté mŕtvoly detí", záznamy s rozbormi krvi či fascikle so správami o chirurgických zákrokoch. Na polici sa našla aj plastová fľaša, ktorá bola datovaná z januára 2012.

Ako študent medicíny Georgy Grigorchuk putoval po budove, dostal sa taktiež k prázdnej márnici a dokumentom obsahujúcim lekárske správy o postmortálnych procedúrach všetkých pacientov, vrátane mien rodinných príslušníkov a osobných údajov.

Opustené priestory kedysi slúžili ako patológia. Tá sa neskôr presťahovala do novej budovy nemocnice, ale zjavne tu zostalo aj všetko to, čo nemalo.

"Dozvedel som sa o tomto mieste od ostatných študentov lekárskej vysokej školy," prezradil Georgy. "Počul som, že sa v tomto laboratóriu nachádza kopa opustených vecí - povaľujúce sa knihy, orgány v sklenených nádobách, všetky druhy dokumentov. Bolo to veľmi zaujímavé pre študenta medicíny," dodal.

Hoci dvere do budovy boli zničené, z laboratória pravdepodobne nič nezmizlo. Tie teraz zapečatili, ale morbídny obsah starého laboratória zostal na svojom mieste. Úrady v Tobolsku, na Sibíri, teraz skúmajú okolnosti opustenia pitivne. Či kontaktovali rodičov mŕtvych detí identifikovaných v zdravotnej dokumentácii, nie je známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu