Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Úžasný syn pohol svetom, poznáte ho aj vy: Otcovi tak zachránil život!

Sam Griner Zobraziť galériu (2)
Sam Griner (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Rodine Sama Grinera, ktorý sa preslávil ako dieťa z internetového mému Success Kid, sa za šesť dní podarilo vyzbierať sumu potrebnú na transplantáciu obličky pre jeho otca. Prostredníctvom verejnej zbierky prispelo viac ako 3800 ľudí celkovou sumou vyše 80-tisíc amerických dolárov, ktoré 39-ročnému Justinovi Grinerovi pomôžu získať potrebný orgán. Rodina pritom potrebovala 75-tisíc dolárov.

Teraz už osemročný Sam sa stal známym vďaka fotografii, ktorú jeho mama Laney vytvorila, keď mal 11 mesiacov. Na snímke sedí Sam na pláži a ruku zviera v päsť, akoby ňou chcel udrieť do vzduchu. Podľa autorky fotografie mal jej syn vtedy v ruke piesok a práve si ho chcel vložiť do úst. Laney Griner obrázok zverejnila na internete v roku 2007. Časom sa z neho stal obľúbený internetový mém, ktorý sa používa pri vyjadrení predovšetkým bizarných úspechov. 

Sam Griner
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Hoci rodina spočiatku nechcela použiť Samovu slávu na propagáciu kampane, strach o manžela primäl Laney, aby o kampani povedala pre internetový denník The Daily Dot. Správa o ťažkostiach Samovho otca sa tak začala šíriť po celom svete. "Šesť rokov na dialýze je už pridlho. Vlečie sa to s ním. Chcem len, aby bol zdravý," povedala pre ABC News o manželovi, ktorý začal mať ťažkosti s obličkami ešte pred narodením Sama. V súčasnosti vraj nemôže pracovať a tri razy týždenne musí absolvovať dialýzu, ktorá trvá štyri hodiny. 

Zjednodušiť Justinov život môže transplantácia. Vďaka vyzbieraným peniazom bude môcť rodina zaplatiť za operáciu i časť liekov. No čaká ich ešte nájdenie vhodného darcu, pretože zatiaľ sa žiaden člen rodiny či priateľ neukázal ako vhodný donor. Ako pre ABC News uviedla Laney Griner, je rada, že synova sláva napokon pomohla jej rodine. "Nikdy to neprestane byť divné a nikdy to neprestane byť úžasné," priblížila, ako sa cíti, keď vidí synovu tvár na billboarde či na tričkách. "Ak by sa to ale nestalo, koľko ľudí by si všimlo, že môj muž potrebuje transplantáciu obličky?" uviedla. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu