Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kardiochirurg Fischer požiadal o ukončenie pracovného pomeru

Viliam Fischer
Viliam Fischer (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Kardiochirurg Viliam Fischer už nebude zamestnancom Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH). Lekár požiadal k 20. aprílu o ukončenie pracovného pomeru, zamestnávateľ mu vyhovel. Informovala o tom hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová. Podľa jej slov Fischer pracoval v NÚSCH len na dve desatiny pracovného úväzku.

Viliama Fischera obvinil vyšetrovateľ začiatkom februára z prijatia úplatku vo výške 3000 eur. Tie mu podľa medializovaných informácií odovzdala rodina pacientky, ktorú na Klinike srdcovej chirurgie NÚSCH operovali vlani v decembri. Jej operácia mala byť uprednostnená. Po tom, ako žena zomrela, sa rodina obrátila na políciu. Ústav odmietol, že by pacientku operovali mimo poradia.

Polícia ukončila vyšetrovanie po necelých dvoch mesiacoch návrhom na konanie o dohode o vine a treste. V zmysle trestného poriadku to znamená, že lekár sa k spáchaniu trestného činu priznal, uznal vinu a získané dôkazy nasvedčujú pravdivosti jeho priznania.

Fischer je významným slovenským kardiochirurgom, ktorý vykonal v roku 1998 prvú úspešnú transplantáciu srdca na Slovensku. Vlani kandidoval v priamych voľbách na prezidenta SR, pričom sa mu nepodarilo postúpiť do druhého kola.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu