Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vyberáte dlažbu na terasu alebo okolo bazénu? Vieme, ako spravíte váš dom nadčasovým

Vyberáte dlažbu na terasu alebo okolo bazénu? Zobraziť galériu (5)
Vyberáte dlažbu na terasu alebo okolo bazénu? (Zdroj: PR článok)

Chcete sa pýšiť bývaním na úrovni? Zabudnite na umelé materiály. Inšpirácie nájdete v prírodnom kameni ako je napríklad travertín.

Ak práve vyberáte dlažbu na terasu alebo okolo bazénu, dobre si rozmyslite materiál, ktorý použijete. Mať bazén už totiž nie je ničím výnimočným. Kto sa chce pýšiť skutočne originálnym bývaním, ktorého trendovosť a tým pádom aj krása nevyprší s novou módnou vlnou, mal by podľa odborníka zabudnúť na umelé materiály. „Hoci dnes zažívame boom umelých materiálov, sú a budú vždy iba umelými“, vysvetľuje Vladimír Jakáb z firmy TRAVERT a dodáva: “Našťastie už aj na Slovensko prenikli, resp. sa vrátili nadčasové trendy vkusu. Ľudia si uvedomujú, že ak chcú vlastniť skutočne originálny kúsok, nemôžu zvoliť umelú vec z aktuálnej ponuky trendových magazínov, ale obrátiť svoju pozornosť na prírodné materiály, špeciálne prírodný kameň.” Podľa odborníka to vedeli ľudia už v antike, stavitelia renesančných zámkov, majitelia honosných víl na začiatku 20. storočia a čoraz viac si to uvedomujú aj úspešní Slováci.

Travertín je nadčasovým symbolom

Napríklad prírodný kameň travertín je takmer na celom svete nadčasovým symbolom úspešnej domácnosti, ktorý umožňuje ľuďom vystúpiť z davu a zároveň ponúka vysokú úžitkovú hodnotu. „Travertín sa výborne hodí ako dlažba na terasu alebo okolo bazénu,“ prezrádza tip na originálne bývanie s vkusom Vladimír Jakáb. Travertín je  už neodmysliteľne spätý so známymi menami, hercami, spevákmi a úspešnými podnikateľmi. Každý jeden kus travertínovej dlažby je totiž originálnym výtvorom prírody. Vďaka prírodným hrátkam s farebnosťou a rozdielnemu žilovaniu sa jednoducho nemôže stať, aby niekto iný na svete mal dlažbu, ako je tá vaša. „Tak ako diamant patrí ku krásnej žene, travertín patrí do každej štýlovej domácnosti,“ vysvetľuje Jakáb. Navyše, travertín má aj praktické využitie. Ako prírodný kameň má nekonečnú životnosť, je farebne stály a prakticky bezúdržbový. Nie je ho potrebné každý rok ošetrovať ani pretierať ako iné materiály.

Na travertíne sa nešmyknete

Vyberáte dlažbu na terasu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR článok)

Travertín je aj úžasne praktický. Okrem toho, že si vyžaduje minimálnu údržbu, dokáže zachrániť vaše telo od modrín a kosti od zlomením. Vďaka miernej pórovitosti sa totiž na travertíne nešmyknete. Preto sa ideálne hodí ako dlažba okolo bazénov. Veľmi hojne ho využívajú aj wellnes centrá najlepších hotelov po celom svete.

Na travertíne sa dokonca nedá ani popáliť. “Jeho akumulačná schopnosť (ak je položený na betónovej platni) garantuje, že aj na priamom slnku pri 45 stupňoch Celzia naň môžete stúpiť bosou nohou bez rizika popálenia”, prezrádza zaujímavosti o travertíne Vladimír Jakáb z firmy TRAVERT, ktorá sa ako jediná na Slovensku špecializuje výhradne na import a realizáciu pokládok z travertínu. “Za posledné štyri roky sme realizovali viac ako sto projektov, čo je jasným symbolom toho, že bývanie Slovákov sa stáva vkusnejším”, hodnotí Vladimír Jakáb.

Viac inšpiratívnych fotografií si pozrite na www.travert.sk/galeria-referencii

VIDEO

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu