Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Dievčatko s Downovým syndrómom ohúrilo talentom: Spevom dokázala nemožné!

Madison Tevlinová
Madison Tevlinová (Zdroj: YouTube)

OTTAWA - Pieseň kanadského dievčatka s Downovým syndrómom je hitom internetu. Dvanásťročná Madison Tevlinová vraj často počúvala, že sa nikdy nenaučí spievať. Dievča trpí Downovým syndrómom výrazne sťažujúcim hlasový prejav človeka. Nenechala sa však odradiť a za pomoci svojich blízkych nakrútila video, ktoré sa v posledných dňoch stalo virálom.

Pieseň All of Me, ktorej autorom je americký soulový spevák John Legend, je na YouTube tak populárna, že ju videlo viac ako 5 miliónov ľudí. Bez ohľadu na to, že hlasový prejav dievčaťa nedosahuje kvalít profesionálnych spevákov, vyvolal klip záplavu pozitívnych reakcií. Dievča z Toronta podľa médií potešilo zvlášť to, že video na Twitteri odporučil aj samotný Legend. "Chcem inšpirovať ľudí," povedala vo videu mladá Kanaďanka.

Pozrite si VIDEO

Downov syndróm je geneticky podmienené ochorenie, ktoré ovplyvňuje vzhľad a intelekt postihnutých. Podľa expertov sa iba veľmi malé percento ľudí s týmto handicapom môže naučiť spievať na akejkoľvek úrovni. Veľmi náročné je rovnako zapamätať si akýkoľvek text - dievča vraj spamäti prespievala všetkých 348 slov, ktoré pesnička obsahuje.

Rodina malej Madison odmietla tvrdenia niektorých ľudí kritizujúcich video, podľa ktorých nakrútila klip preto, aby dostala svoju dcéru do niektorej talentovej súťaže a preslávila sa. "Zmyslom bolo ukázať, že človek s Downovým syndrómom dokáže neuveriteľné veci, a tiež korigovať niektoré existujúce mýty o ľuďoch s postihnutím," povedal BBC jej otec Matthew Tevlin.

Dievčatko si dalo za cieľ, aby vo Svetový deň Downového syndrómu, ktorý je 21. marca, video uvidelo 21 miliónov ľudí. My jej držíme palce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu