Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vzoprela sa rodičom a zmenila budúcnosť druhého najľudnatejšieho štátu: Príbeh ženy s osudom!

Indhuja Pillaiová sa stala inšpiráciou pre mnohé indické ženy. Zobraziť galériu (2)
Indhuja Pillaiová sa stala inšpiráciou pre mnohé indické ženy. (Zdroj: Facebook)

BENGALURU - Je známe, že v indickej kultúre ešte stále pretrváva názor, že žena sa musí vydať do dobrej rodiny, ktorú jej vyberú rodičia, a to najneskôr do tridsiatky! Podobný osud mala vpísaný aj inžinierka menom Indhuja Pillaiová (23). Rodičia jej vytvorili profil na zoznamovacej sieti pre budúcich manželov. Indhuja sa však rozhodla, že si svoj život bude ovládať sama.

„Nebola som to ja. Bola som naštvaná za to, ako ma stránka zobrazovala, ako nejakú zúfalú ženu, ktorá túži len po svadbe,“ spomína Indhuja na inzerát, ktorý bol katalyzátorom neuveriteľného činu. Indhuja si totiž vytvorila vlastnú stránku s názvom marry.indhuja.com, plnú satiry, ktorá nastavila zrkadlo spoločnosti, v akej žije.

Nemyslela, že stránka sa stane populárnou, no ukázalo sa, že podobné problémy trápia tisíce žien. Iba pár dní trvalo, kým si Indhujin blog získal priazeň 11-tisícov fanúšikov. „Môj blog nečíta veľa ľudí. Takže som nečakala, že by moja stránka zaujala veľa čitateľov. Skôr som očakávala vlnu kritiky. Ale reakcia bola ohromujúca,“ hovorí konečne spokojná Indhuja.

Vzoprela sa rodičom a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: marry.indhuja.com)

Indhuju prekvapil najmä postoj žien: „Celé tie roky nebolo v mojom okolí mnoho žien, ktoré by ma podporovali. Ale zrazu som zistila, že ma povzbudzujú k boju. Mám len 23. Nie som ešte pripravená na svadbu. Práve som začala objavovať svet. Potrebujem viac času na premýšľanie o svojom živote. V Indii veríme, že dievča po tridsiatke sa nevydá. Kto nastavil túto vekovú hranicu?“

Najviac sa bála reakcie rodičov, no ukázalo sa, že sú to rozumní ľudia: „Moji rodičia boli zdesení, keď o stránke počuli. No keď si uvedomili, že hovorím rozumne a to, čo som napísala je pravda, upokojili sa. Teraz je moja mama nadšená. Vyzerá to tak, že táto stránka pomohla.“ Okolo stránky sa spustilo veľké šialenstvo, nielen indické médiá sa na Indhuju vrhli ako supy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu