Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Slovenky, ktorá vyslovila čarovnú vianočnú vetu: Nie, nie, ja nemusím, ja už ho vidím!

Táto vianočná reklama je možno jediná, ktorá nikdy nikomu neliezla na nervy. Zobraziť galériu (5)
Táto vianočná reklama je možno jediná, ktorá nikdy nikomu neliezla na nervy. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Najobľúbenejšia reklama väčšiny Čechov a Slovákov zmenila tvár Vianoc už navždy. Veľa ľudí si bez nej už najkrajšie sviatky v roku nevie predstaviť. Populárna reklama sa vysiela už desať rokov, pri tej príležitosti sa pozornosť opäť zamerala na hercov, ktorí v nej hrali. Na Slovensku museli reklamu dabovať, pre Topky.sk nám hlas malej beťárky porozprával, aké to bolo.

"Keď som bola malá, tak som vyhrala v súťaži dieťa Bratislavy. Následne som sa bola dať zaregistrovať v reklamnej agentúre. Bola som malá, chodila som na kastingy a podobne, no keďže som bola naozaj ešte malé dieťa, nejako som to nezvládala. Bola som totiž malé tvrdohlavé decko, ktorému keď sa niečo nepáčilo, tak to nespravilo," prezrádza detaily z detstva Veronika.

Napriek tomu si do reklamy vybrali práve ju: "Keďže som bola zaregistrovaná v tej reklamnej agentúre, tak si ma našli cez ňu. Bolo to veľmi narýchlo, museli sme sa rozhodnúť v podstate hneď, lebo dabovať sa šlo tri dni na to, odkedy sme sa to dozvedeli. A tak sme sa rozhodli, že to riskneme a s mamou pôjdeme. Išli sme do Prahy. Ja som tam nikdy nebola, takže bol to pre nás taký viac menej výlet. Zobrali sme moju sesternicu aj s rodičmi a išli sme. Mala som vtedy 8 rokov."

Veronika Lukáčová prepožičala hlas
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Veronika Lukáčová)

Veľa sa hovorilo aj o tom, že hlavnej predstaviteľke nevyplatila agentúra mzdu, Veronika mala spoľahlivejšieho zamestnávateľa: "Po nadabovaní reklamy som mala to šťastie, že slovenská agentúra cez ktorú to išlo, mi všetko hneď zaplatila. Dokonca už je vybavená licencia. Bola vybavená síce len minulý rok, ale to preto, že nikto nevedel, že to bude naozaj tak úspešná reklama."

Aké teda bolo dabovanie s mužom, ktorý mal hrať otca? "V štúdiu som bola len ja a otec už bol nadabovaný. Atmosféra bola skvelá, pre mňa vtedy ujovia a tety sa o mňa starali, ako keby ma poznali odmalička. Boli veľmi milí, doteraz si pamätám ako ma všetci láskavo a milo volali Verůnko. Cítila som sa skvele, aj keď som na začiatku bola naozaj v strese. Pre osemročné dieťa je to naozaj veľmi stresujúce byť v prostredí so samými cudzími ľuďmi. No vďaka starostlivosti celého tímu, som zo seba stres otriasla."

Veronika Lukáčová prepožičala hlas
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Veronika Lukáčová)

Fanúšikovia si často opakujú vetu "Nie, nie, ja nemusím, ja už ho vidím", ktorá sa práve vďaka hlasu Veroniky Lukáčovej stala takou chytľavou. Pomohlo jej to v ďalšej kariére? "Vravela som, že dovtedy som chodila na kastingy, dokonca aj pokusy o natočenie reklamy boli, no neúspešné. Po reklame na kofolu som nadabovala už iba dve menšie reklamy. Ďalej sa moja kariéra nevyvíjala v podstate vôbec. Sem tam som išla na nejaký kasting, naposledy som bola asi pred mesiacom alebo dvoma na rolu do filmu, no aj kvôli mojej vyťaženosti v škole a v práci by to nešlo."

Vianočná reklama s prasiatkom

Dnes už má Veronika 19 rokov, z rodnej Banskej Bystrice sa presunula do Bratislavy. Okrem rodiny a priateľov by v nej málokto podľa hlasu spoznal dievčatko z tej populárnej vianočnej reklamy. Ako nápad vnímala samotná Veronika, tušila, že ju bude počuť ešte aj o desať rokov? "Reklama na vianočnú kofolu sa mi, samozrejme, páčila. Ako dieťa som sa z nej veľmi tešila. Doteraz, keď ju moja mama vidí prvý krát za rok v televízii, celý byt stíchne a počuť iba reklamu s prasiatkom. Aj mne sa doteraz reklama páči, no už to nie je také fascinujúce. Je to milé keď ide v televízii a ja sa aj poteším, no pre mojich priateľov, ktorý o tom vedia, že som to dabovala ja, je to akoby signál, ako mi začať liezť na nervy."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu