Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Funkčné penisy pre celý svet: Podarilo sa umelo vypestovať mužskú pýchu!

Anthony Atala má svoj veľký medicínsky sen. Zobraziť galériu (2)
Anthony Atala má svoj veľký medicínsky sen. (Zdroj: SITA)

SALEM - Pre všetkých mužov nespokojných so svojimi pohlavnými orgánmi aj pre tých, ktorý mali nepríjemnú nehodu, majú vedci skvelú správu. V laboratórnych podmienkach sa im podarilo vypestovať penisy! Podľa prvých informácií ich môžu testovať na ľuďoch do piatich rokov.

Tento veľký pokrok sa udial v Inštitúte pre regeneračnú medicínu Wake Forest v Severnej Karolíne. Vedci sú schopní vytvoriť funkčné penisy a ide o ten istý výskumný tím, ktorý už skôr v tomto roku úspešne kultivoval aj ženské vagíny použité u štyroch tínedžeriek s genetickými poruchami.

Riaditeľ inštitútu, profesor Anthony Atala, úspešne otestoval zvieracie penisy na králikoch, a to pred šiestimi rokmi. Z dvanástich novo obdarených zajacov osem úspešne ejakulovalo a štyria mali potomkov. Celý proces laboratórneho vypestovania by mal trvať šesť týždňov.

Anthony Atala má svoj
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Okrem buniek darcu, z ktorých sa aj pomocou kolagénu vytvorí nový penis, treba následne potiahnuť kožou. Tú by si lekári požičiavali najmä z rúk. Všetko by malo následne fungovať úplne prirodzene, takže penis bude schopný erekcie aj ejakulácie. Tento výskum by mal pomôcť vyriešiť aj erektilnú disfunkciu transplantáciou určitých častí penisu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu