Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vedci odhalili pravdu o ženskom orgazme: Mýtus navždy vyvrátený!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MILÁNO - Podľa talianskych vedcov Vincenza a Giulie Puppovcov vaginálny orgazmus v skutočnosti neexistuje. Vo svojej štúdii, ktorú zverejnili v časopise Clinical Anatomy, tvrdia, že ženy dokážu dosiahnuť orgazmus iba stimuláciou klitorisu a okolitých erektilných orgánov. Namiesto pojmov vaginálny a klitorálny orgazmus by sa preto podľa nich mal používať výraz ženský orgazmus, ktorý je ekvivalentom mužského orgazmu.

Historicky sa predpokladalo, že ženy dokážu dosiahnuť tri rozličné druhy orgazmov - vaginálny, klitorálny a orgazmus vyvolaný stimuláciu takzvaného bodu G, ktorého existenciu však zatiaľ nikto nedokázal. Autori najnovšej štúdie však tvrdia, že väčšina žien počas samotného pohlavného styku orgazmus nedosiahne a u tých, ktoré ho dosiahnu, je to vždy iba vďaka stimulácii klitorisu a okolitých erektilných orgánov. Takouto stimuláciou sa však dá vyvolať orgazmus u každej ženy. 

Nedávny výskum amerických vedcov však naznačil, že na schopnosť ženy dosiahnuť orgazmus môže mať vplyv veľkosť klitorisu. Ich štúdia totiž dokázala, že ženy s takýmto problémom majú klitoris menší a nachádzajúci sa ďalej od vagíny. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu