Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Opäť nebo plné holubíc!

Aj tento rok si budete môcť svoje želenia pustiť na krídlach holubíc. Zobraziť galériu (2)
Aj tento rok si budete môcť svoje želenia pustiť na krídlach holubíc.

V podvečer 18. septembra 2014 bude na nábreží Dunaja opäť plné nebo! Aj tento rok si budú môcť ľudia pustiť do neba svoje želania na krídlach obrovských holubíc. Blíži sa piaty ročník Dňa želaní!

„Nadáciu Želaj si podporujem od začiatku. Môže byť niečo viac než splnené želanie? O tom to je.“ Miro Jaroš

Kúpou lietajúcej holubice v hodnote päť eur má verejnosť možnosť podporiť želania ťažko chorých detí. „Hoci sú choré, neznamená to, že nemajú svoje sny,“ hovorí zakladateľka Želaj si Soňa Rebrová. „Práve naopak, snov a želaní majú veľa, ale kvôli chorobe sa ich často musia vzdať. A to my nechceme.“

Za osem rokov činnosti takto ľudia zo Želaj si rozveselili deti trampolínou, hračkami, elektronikou, výletmi, stretnutiami s celebritami a s pápežom, tábormi či tvorivými dielňami. Ako jediná organizácia na Slovensku ponúka ľuďom možnosť, že nemusia prispieť finančne, ale môžu želanie dieťatka splniť priamo oni. Stačí si pozrieť Zoznam želaní a vybrať si dieťatko, ktorému chcete pomôcť.

„Sú to silné príbehy. Raz sme napríklad plnili sen dieťatku, ktoré už nemalo šancu na vyliečenie. Túžilo sa „kúpať“ v guličkách. Odušu sa smialo a jeho maminka so slzami v očiach hovorila: 'Ďakujem vám! Presne to som chcela: po dlhých mesiacoch v nemocnici ju vidieť ešte raz sa schuti smiať a takto si ju zapamätať. ' Práve pri takých stretnutiach viem, že naša práca má zmysel,“  vraví Rebrová.

Deň želaní sa bude konať už po piatykrát v Eurovea Bratislava, a to vo štvrtok 18. septembra od 17.00 hod. Hromadné púšťanie balónových holubíc (tento zážitok si nenechajte ujsť!) bude o 18.30.

Balónové holubice letia ako naozajstné holubice a tak si ich let môžete dlho vychutnať. Navyše sú vyrobené z ekologického materiálu a rýchlo rozložiteľné, takže neurobia žiadne environmentálne škody. Programom vás bude sprevádzať moderátor Maroš Szalay a niekoľko hudobných umelcov, ktorí prídu projekt podporiť bez nároku na honorár. Zaspievajú vám speváčky Layla, Svetlanna a ako každý rok charitatívne podujatie podporí aj Miro Jaroš. Okrem nich sa môžete tešiť aj na známeho rapera SUVERENA a populárnu speváčku Kristínu.

Podobne ako aj po iné roky, charitatívne podujatie Deň želaní pripravuje občianske združenie Želaj si v spolupráci s hlavným mestom, pod záštitou bratislavského primátora Milana Ftáčnika. Organizátori srdečne pozývajú k prelomeniu rekordu v počte hromadne vypustených holubíc.

 

-reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu