Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Claudiovej matke povedali po pôrode, nech syna nechá umrieť: V živote dosiahol viac ako iní!

Claudio Vieira de Oliveira
Claudio Vieira de Oliveira (Zdroj: Foto: youtube)

MONTE SANTO – Neuveriteľne krutý osud postihol dnes už 37-ročného Claudia Vieira de Oliveira z Brazílie. Narodil sa s obrátenou hlavou. Lekári povedali jeho matke, aby ho nechala zomrieť tým, že ho prestane kojiť. Vyštudoval vysokú školu a aj napriek svojmu postihnutiu sa teší zo života, dokonca sa stal uznávaným rečníkom.

Lekári povedali žene po pôrode, aby nechala vyhladovať svojho syna. Narodil sa so vzácnou stavbou kĺbov, ktoré spôsobili silnú deformáciu jeho končatín. Napriek fyzickému obmedzeniu sa z Claudia stal samostatný človek, vyštudoval účtovníctvo, dokonca je rečníkom pred verejnosťou.  
  
„Keď som bol dieťa, vždy som sa niečím zamestnával. Nemám rád, ak som závislý od iných ľudí," povedal pre denník Daily Mail a dodal: "Naučil som sa zapnúť televíziu, zdvihnúť mobil, zapnúť rádio, používať internet, počítač. Všetko robím sám." Pomáha si ústami a má špeciálne upravené topánky, ktoré mu umožňujú chodiť po meste.

"Je to šťastie. Claudio je taký istý ako všetci ostatní. Vychovali sme ho. Nikdy sme sa mu neusilovali veľmi pomáhať, všetko robil normálne, ako všetci ostatní. Nehanbí sa chodiť po ulici, tancovať a spievať,“ hovoria blízki.


Po kolenách začal chodiť, keď mal osem rokov, Rodina sa presťahovala do prízemného domu, aby nemusel chodiť po schodoch. Posteľ, zásuvky a svetlá sú umiestnené nižšie, aby mohol všetko robiť sám.
  
Kvôli postihnutiu nedokáže ovládať ruky a ramená. "Po celý život som bol schopný prispôsobiť svoje telo tomuto svetu. Nepovažujem sa za odlišného. Som normálny človek,“ hovorí a dodáva: "Nevidím veci hore nohami. Ako prednášateľ už môžem povedať, že som profesionál, medzinárodný verejný hovorca. Dostávam pozvánky z celého sveta."

Claudio sa stal išpiráciou pre mnohých, a to nie len pre ľudí, ktorí žijú s postihnutím.

  

 
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu