Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladíkovi vyrastajú nohy z chrbta: V jeho dedine ho považujú za diabla, VIDEO v článku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

LONDÝN - Arun Rajput (20) by bol obyčajný indický vidiečan, keby mu z chrbta nevyrastali dve ďalšie končatiny, ktoré pravdepodobne patrili jeho nerozvinutému parazitickému dvojčaťu. Mladík túži stať sa učiteľom, ale v uskutočnení jeho veľkého sna mu bráni práve jeho telesná deformácia. Navyše sa stal vyhnancom vo vlastnej dedine, ktorej obyvatelia ho označili za diabla.

Dievča (21) vyrástlo bez tváre: Jej hlava vyzerá len ako masa zhrubnutej kože

Ajrun je nútený žiť ako samotár v odľahlej dedine Farrukhabad na severe Indie. "Ľudia sa mi smejú. Vravia, že som diabol. Nikto ma tu nerešpektuje, pretože vyzerám inak, ale ja chcem byť ako jeden z nich, chcem pracovať ako ostatní," uviedol nešťastný mladík, ktorého rodinu považujú obyvatelia za prekliatu.

Nadbytočné končatiny pre Ajruna znamenajú nielen psychické, ale aj fyzické komplikácie. Nedokáže poriadne sedieť, chôdza je pre neho veľmi nepohodlná a musí mať na mieru ušité nohavice. No aj tak chce, aby ho ostatní brali ako normálneho človeka.

Ajrun, ktorý je najstarší zo štyroch súrodencov, túži po operácii, aby mohol získať dobré vzdelanie a splniť si svoj sen stať sa učiteľom. Jeho rodičia sú však chudobní, pracujú ako denne najímaní robotníci na farmách. Keď bol ešte dieťa, vzali ho za niekoľkými lekármi, ale vrátili sa domov s prázdnymi rukami, pretože operácia by stála  "nehoráznu" sumu.

"Chcem sa postarať o mojich rodičov, chcem študovať a stať sa učiteľom," hovorí mladík, ktorý si myslí, že operácia by úplne zmenila život jemu, aj jeho rodine.

"Narodil sa po 12 rokoch manželstva. Dychtivo sme očakávali jeho príchod, ale keď sa narodil, nemohla som uveriť vlastným očiam. Bol veľmi slabý. Vzali sme ho k mnohým lekárom, ale bezvýsledne. Ľudia mu začali dávať hanlivé prezývky. Najviac ma bolí, keď mu hovoria diabol. Je to veľmi jemné dieťa. Je veľmi pracovitý a chce žiť slušný život. Dúfam, že sa zbaví tých končatín a bude jedným z nás," dodala Ajrunova matka Lila Devi (45).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu