Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Milionár vyhlásil, že má zázračný liek na ebolu: Posledná nádej, alebo skôr smiech cez slzy?!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook)

ABUJA - Tohto muža ľudia milujú, možno si ho zamilujete aj vy! Nigérijský kazateľ, ktorého všeliek si vraj dokáže poradiť s ebolou, rakovinou i HIV, poslal v mene konania dobrých skutkov balík pomoci priamo do centra, kde zúri nebezpečná ebola. Samotný prevoz jeho daru súkromným lietadlom ho stál 50 000 amerických dolárov.

Do Sierra Leone posiela 4 000 fľaštičiek so svätenou vodou! Kontroverzný darca je nigérijský kazateľ T. B. Joshua, známy aj ako Temitope Joshua, a patrí medzi najbohatších pastorov Nigérie - milionárov, ktorých profil sa v roku 2011 objavil v prestížnom americkom biznis magazíne Forbes. Magazín v tom čase odhadol výšku jeho čistého imania na 10 až 15 miliónov amerických dolárov.

Niektorí jeho stúpenci a obdivovatelia ho považujú za proroka, ktorý dokáže liečiť nespočetné množstvo nevyliečiteľných chorôb a vidí do budúcnosti. Údajne vraj predpovedal teroristický útok na Bostonskom maratóne v roku 2013 a zmiznutie lietadla Malaysia Airlines MH370. Joshua má vlastnú televíziu Emmanuel TV a na Facebooku ho podporuje viac ako milión fanúšikov. Prostredníctvom svojich masových zhromaždení a velebením mystických síl sa mu podarilo nadobudnúť obrovské uznanie a majetok. Joshua vraj svoju svätenú vodu posiela na adresu národov celého sveta, aby pomohol chorým, postihnutým a utláčaným. V decembri údajne plánuje priviesť svoj všeliek aj do Británie.

Milionár vyhlásil, že má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thetbjoshuafanclub.wordpress.com)

Hoci za „dobročinným“ kazateľom stojí armáda jeho veriacich, má aj svojich zarytých odporcov a skeptikov, ktorí o jeho zázračnej liečbe pomocou svätenej vody pochybujú. Svojou zázračnou liečivou vodou totiž marí úsilie lekárov, ktorí sa snažia presvedčiť nakazených ebolou vo vidieckych oblastiach na západe Afriky, že vedecký prístup k ebole je lepší ako modlitby a čarodejníctvo. Ebola si totiž od svojho vypuknutia v západoafrických krajinách vyžiadala už viac ako tisíc ľudských životov a toto číslo naďalej narastá.

Milionár vyhlásil, že má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu