Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Profesorka vyzvala študentky, aby sa neholili: Dostali dobré známky, ale cena bola privysoká!

Čím dlhšie chlpy, tým viac ich spoločnosť odsudzuje. Zobraziť galériu (3)
Čím dlhšie chlpy, tým viac ich spoločnosť odsudzuje. (Zdroj: asunews.asu.edu)

PHOENIX – Americká profesorka Breanne Fahs rozbehla na Arizonskej štátnej univerzite poriadne chlpatý projekt. Študentky nabáda, aby si prestali holiť ochlpenie a presviedča ich prísľubom lepších známok, aby sa projektu zúčastnili.

Zaužívané normy sa profesorka, ktorá vedie Centrum pre feministický výskum pohlaví a sexuality, snaží pretvoriť už štyri roky. Nepáči sa jej, že ženy sa dnes väčšinou neholia preto, že by im tak bolo príjemnejšie či z hygienických dôvodov, ale preto, že by ich inak spoločnosť odsúdila. „Neexistuje lepší spôsob naučiť sa niečo o spoločenských normách, než ich porušiť a pozorovať reakcie ľudí vo svojom okolí,“ hlása profesorka Fahs.

Profesorka vyzvala študentky, aby
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: asunews.asu.edu)

Účastníčky do svojho projektu získava výmenou za extra kredity, ak prisľúbia, že si celý semester nebudú holiť podpazušie či nohy. Môžu sa zúčastniť aj muži, ak si naopak budú pravidelne holiť celé telo. Vraj nech si vyskúšajú, čím si ženy bežne prechádzajú. Títo odvážlivci sa stretávajú skutočne zaujímavými reakciami. „Veľa mojich priateľov viac nechcelo so mnou chodiť do posilňovne a matka šalela, keď som jej povedala, že sa budem vydávať v bielych šatách s chlpami v podpazuší,“ povedala študentka Stephanie Robinson.

Profesorka vyzvala študentky, aby
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: breannefahs.com)
Mnoho študentiek reakcie okolia doslova šokovali a museli si zúžiť okruh svojich známych. „Jedna z mojich vtedajších najlepších priateliek prirovnala moje ochlpenie k hustému špinavému mazivu na dne kontajnera na odpadky,“ dodala Stephanie. A čo vy? Zúčastnili by ste sa na takom projekte? Alebo si predstavte, že by vaša najlepšia priateľka na pláži okrem nových plaviek vystavila na obdiv chlpaté nohy a prales pod pazuchami?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu