Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Príď na IP akadémiu a využi leto naplno!

Príď na IP akadémiu a využi leto naplno! Zobraziť galériu (2)
Príď na IP akadémiu a využi leto naplno! (Zdroj: IPcko.sk)

Letné obdobie dovoleniek a prázdnin sa dá využiť aj inak. K oddychu bezpodmienečne patrí aj čas pre seba a to je ideálnou príležitosťou zapracovať na svojom odbornom rozvoji ale aj osobnostnom raste. IP akadémia to vie ponúknuť.

IPčko.sk je projekt internetovej poradne, v ktorej dobrovoľníci z oblasti psychológie a sociálnej práce denne pomáhajú mladým ľuďom bojovať s ich ťažkosťami a problémami. Je to projekt, ktorý začínal doslova v obývačke, no dnes má za sebou už niekoľko úspechov. Profesionalita, k akej sa dopracovali, vypovedá o tom, že vedia "ako na to". 

"Za roky našej činnosti sme sa v mnohých veciach zdokonalili natoľko, že tieto naše skúsenosti chceme odovzdávať aj ďalej a pomôcť i ostatným, ktorí možno niečo podobné skúšajú a nevedia ako na to. Chceme tak obohatiť všetkých, ktorí by sa radi niečo podobné naučili", hovorí zakladateľ projektu IPčko.sk a tvorca myšlienky IP akadémie Marek Madro.

Vytvorili preto v spolupráci s ďalšími združeniami (Centrum pre tréning a rozvoj a Persona) program Letnej IP akadémie, ktorá je jedinečnou možnosťou naučiť sa viac či už do odbornej praxe ale i pre osobný život. Ponuka kurzov je skutočne bohatá a pestrá. Letné kurzy sú pre všetkých, ktorí sa chcú zdokonaliť v práci s dobrovoľníkmi, písaní projektov do grantových výziev, vytváraní preventívnych programov a skupinových aktivít, čo sa zíde hlavne ľuďom angažujúcim sa v rôznych neziskovkách ale i učiteľom, vychovávateľom a každému, kto pracuje so skupinami ľudí a chce, aby si z pripravených aktivít odniesli zážitok.

Na svoje si prídu aj tí, ktorých fascinuje svet spoza objektívu kamery a chceli by vedieť vytvárať pútavé videopríbehy alebo použiť video k propagácii svojich myšlienok. „Keďže svet ovládajú reklamy a rôzne spoty naučili sme sa tvoriť videá a takýmto dnes veľmi populárnym spôsobom vieme zaujať i širšiu verejnosť“, hovorí o význame videokomunikácie Marek Madro.

Fakt, že ťažké témy a problémy sa ľahšie otvárajú vo virtuálnom prostredí, dokazujú aj ľudia, ktorí sa čoraz častejšie na nás bezmocne obracajú s tým, že nevedia pomôcť kamarátovi či kamarátke na sociálnej sieti. Preto sme jeden kurz venovali aj téme online pomoci ľuďom, ktorí sú od nás ďaleko“, dotvára obraz o ich obsahu Marek Madro.

Ponuku dopĺňajú kurzy o sebapoznaní, v ktorých sa môže každý naučiť o sebe niečo nové, upratať si sám v sebe, zodpovedať si na otázky o tom, na čo to všetko bolo dobré a žiť život podľa reálnych cieľov. Nezabúda sa ani na potenciálnych lídrov a rozvíjanie ich schopností. To všetko v sebe nesie tohtoročná letná IP akadémia.

Viac informácií o presných termínoch jednotlivých kurzoch a spôsobe prihlasovania nájdeš na www.ipcko.sk

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu