Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO vás oklame: Taliansky frajer dokáže neuveriteľné veci

Marcello Barenghi vie s ceruzkami a farbami hotové zázraky na počkanie. Zobraziť galériu (10)
Marcello Barenghi vie s ceruzkami a farbami hotové zázraky na počkanie. (Zdroj: YouTube)

MILÁNO - Milovníci umenia vedia oceniť talent, ktorý často laici nechápu. Moderné obrazy sa v mnohom líšia od toho, čo sme zvyknutí nachádzať v múzeách velikánov, akými sú Rembrandt či Monet. O to viac vie človeka potešiť jednoduchá krása, ktorú pochopí každý. O niečo podobné sa snaží aj Marcello Barenghi. Tento ilustrátor a grafický dizajnér necháva obrazy ožiť. S farbami dokáže zázraky, jeho dielay sú dokonalé.

Marcello sa narodil v roku 1969 v Miláne, kde vyštudoval aj umeleckú školu. Absolvoval aj Akadémiu aplikovaného umenia a promoval na Polytechnickej univerzite v obore architektúra. Maľovať začal už ako 9-ročný, vtedy fascinovaný Monou Lisou majstra Leonarda DaVinciho.

Marcello Barenghi vie s
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: YouTube)

V 70.-tych rokoch prišli do módy marvelovské komiksy, tak si Marcello začal tvoriť vlastné neuveriteľné príbehy v obrazoch. Inšpirovaný japonskými robotmi a Spidermanom si plnil sny. "V 80-tych rokoch som objavil farebné ceruzky, no cítil som potrebu nájsť odlišnú techniku, ktorá by mi umožňovala pokryť veľké plochy a pracovať s tieňovaním," hovorí na svojej oficiálnej stránke.

Marcello Barenghi vie s
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: YouTube)

Ešte počas štúdia ho ovplyvnili viacerí legendárni umelci, najmä dvorný maliar heavymetalovej skupiny Iron Maiden, Derek Riggs. V posledných rokoch obdivuje prácu Tima Burtona, ktorého predstava sveta sa zhoduje s tou Marcellovou. 

Marcello Barenghi vie s
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: YouTube)

Marcello Barenghi

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu