Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ako sa súdiť s nulovými nákladmi na súdne konanie?

Ako sa súdiť s nulovými nákladmi na súdne konanie?
Ako sa súdiť s nulovými nákladmi na súdne konanie?

Vyčerpali ste už všetky možnosti mimosúdneho vyrovnania či zmieru s druhou stranou, teraz vás čaká časovo a finančne náročný súd. Ak na neho už nemáte peniaze, pomôže vám Procesinvest. Ako máte postupovať a čo vás čaká?

Prečo a kedy sa obrátiť na Procesinvest?

Procesinvest je investičná spoločnosť, ktorá investuje svoje financie do súdnych konaní. Procesinvest peniaze nepožičiava, neposkytuje ani právne rady. Spoločnosť Procesinvest pomáha súkromným osobám, firmám, ale aj nadnárodným spoločnostiam zafinancovať súdne spory týkajúce sa uplatnenia ich právneho nároku súdnou cestou.  Zaplatí za Vás súdne poplatky, odmenu advokátovi ako aj iné náklady súvisiace s daným konaním..

Po tom, ako oslovíte spoločnosť Procesinvest bude nasledovať  preverenie vášho prípadu na základe vami predložených dôkazov - písomností, zmlúv, istín... Následne Procesinvest vyhodnotí úspešnosť súdneho procesu. Ak bude toto hodnotenie pozitívne, nasleduje podpis zmluvy. Procesinvest vám odporučí, ak ho nemáte, skúseného a overeného advokáta z vášho regiónu a, samozrejme, zafinancuje váš spor. Len v prípade úspechu, a teda vymoženia dlžoby si spoločnosť Procesinvest uplatní nárok na odmenu.

Čo si treba zvážiť pred vymáhaním pohľadávky súdnou cestou?

Ak ste boli neúspešný vo vymáhaní svojho právneho nároku mimosúdnou cestou, využili ste teda všetky legálne možnosti mimosúdneho vymáhania, ostávajú vám dve možnosti: vzdať sa alebo sa obrátiť na súd.

Ako prvé si musíte vybrať advokáta. Nájsť dobrého a kompetentného advokáta nie je jednoduché. Ani ten najdrahší advokát vám nezaručí sto percentnú výhru. Okrem advokáta musíte zaplatiť aj súdne poplatky. Či spor vyhráte, alebo nie, tieto poplatky zaplatiť musíte. Ak nechcete, aby išli z vášho vrecka, obráťte sa na spoločnosť Procesinvest. Ide o spoločnosť, ktorá zafinancuje váš súdny spor za vás.

Váš advokát musí posúdiť úspešnosť v súdnom konaní a, samozrejme, zozbierať všetky relevantné dôkazy (kúpne zmluvy, faktúry, príjmové a výdavkové doklady, šeky, preberací protokol, písomnú korešpondenciu medzi vami a dlžníkov, a pod...). Advokát vás musí oboznámiť aj s výškou súdnych poplatkov, ako aj trov právneho zastupovania. Výška týchto trov priamo závisí od výšky pohľadávky. To znamená, že čím väčšia je pohľadávka, tým väčšie budú trovy. Následne advokát rozhodne o postupe, resp. o druhu a forme žaloby.

Je dobré ešte pred začatím vymáhania pohľadávky na súde si preveriť platobnú schopnosť dlžníka. A teda to, či bude mať dlžník, v prípade vašej výhry na súde, z čoho zaplatiť (napr. vlastníctvo nehnuteľností).

Súdne konanie sa končí vynesením rozsudku. Ak je rozsudok vo váš prospech, súd zaviaže dlžníka k zaplateniu dlžnej sumy, ako aj úrokov z omeškania či súdnych trov. Za definitívne ukončenie súdneho sporu môžete pokladať až vyznačenie právoplatnosti a vykonateľnosti na rozsudku.

Čo nasleduje po skončení súdu?

Advokát môže vyzvať dlžníka k zaplateniu dlhu alebo dôjde k exekučnému konaniu. V tomto prípade však počítajte s ďalšími poplatkami. Ide o trovy advokáta, trovy exekútora a súdny poplatok za vydanie poverenia exekútorovi.

Prečo si vybrať Procesinvest?

Pretože Procesinvest berie na seba  riziko možnej finančnej straty počas celého konania. Čo to znamená? Aj keď vám advokát sľúbi, že proces vyhráte, nemusí to vždy tak naozaj byť. Ak by ste si peniaze požičali z akejkoľvek banky, tú vaša prehra na súde zaujímať nebude. Peniaze jej budete musieť vrátiť aj s úrokmi. Ak však prehráte, Procesinvest od vás vymáhať peniaze nebude.

Zaplaťte svoj súdny spor s peniazmi od Procesinvestu a konečne spávajte pokojne!

Kde nájdete spoločnosť Procesinvest?

Viac o spoločnosti, o jej práci a spôsobe financovania nájdete na stránke www.procesinvest.sk 

PROCESINVEST, a.s.
tel: +420 266 091 400
info@procesinvest.cz

Slovensko
tel., fax: +421 435 865 675
mobil: +421 911 519 852
e-mail: bruncak@procesinvest.sk

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu