Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lovec búrok nakrúcal VIDEO vzdušného víru: Vtom do neho udrel blesk!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: noaa)

WHASHINGTON - Raz z neho určite bude kandidát na Darwinovu cenu. Tentokrát ale mal dosť šťastia, aby prežil. Scott Sheppard v silnej búrke vystúpil z auta a nakrútil na video, ako ho zasiahol blesk.

Američan Scott Sheppard pracuje ako lovec búrok pre spoločnosť Severe Studios. Tá sa špecializuje na filmovanie tornád. Pred niekoľkými dňami Scott naháňal tornádo neďaleko Fairburnu v štáte Južná Dakota. Bol presvedčený o tom, že sa vzdušný vír čoskoro sformuje a tak v krupobití vystúpil z auta, aby mal lepší výhľad. Vtedy do neho udrel blesk.

Lovec búrok nakrúcal VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Scott Sheppard)

Scottovi sa nepodarilo nakrútiť samotný blesk, pretože pochopiteľne prišiel zhora mimo záberu objektívu. Mal obrovské šťastie, že výboj zasiahol len jeho ruku, z ktorej putoval ďalej do zeme a Scott tak mohol odísť domov bez vážnejších zranení.

Lovec búrok nakrúcal VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Scott Sheppard)

Horšie dopadlo jeho auto, ktoré tiež párkrát poslúžio ako bleskozvod a krúpy ho dotĺkli tak veľmi, že ho museli odtiahnuť. Napriek incidentu Sheppard pre médiá vyhlásil, že bude loviť búrky aj naďalej. Nabudúce však radšej zostane sedieť v aute.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu