Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tehotnú ženu zasiahol blesk: Predčasne porodila, dievčatko prežilo, ale za akú cenu!

Kimberly s otcom Ianom Zobraziť galériu (3)
Kimberly s otcom Ianom (Zdroj: coloradonewsday.com, Facebook)

ALBUQUERQUE - Rodičia jej nepovedia inak než Flash Gordon. Malá Kimberly Gordonová sa totiž narodila po tom, ako do jej mamy udrel blesk. Odvtedy má problém - okrem iného jej neustále elektrizujú vlasy. Podľa lekárov je to spôsobené neurologickým poškodením, ktoré pri incidente utrpela.

Kendra Villanuevová mala minulý rok v júli dva týždne do pôrodu, keď do nej a jej partnera Iana Gordona v Novom Mexiku udrel blesk. Najprv zasiahol mladíka do ucha, v dôsledku čoho mu praskol ušný bubienok, potom prešiel na budúcu mamičku a vyšiel von prstom na nohe, napísal server metro.co.uk.

Tehotnú ženu zasiahol blesk:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: coloradonewsday.com, Facebook)

Dvojica bola okamžite prevezená do najbližšej nemocnice, kde Kendre vyvolali pôrod. Krátko nato rodičia zistili, že s malou Kimberly niečo nie je v poriadku. Následné vyšetrenie potvrdilo neurologické poškodenie, ktoré dievčatko utrpelo pri zásahu blesku. Nedokáže poriadne sedieť, liezť ani tráviť potravu.

Tehotnú ženu zasiahol blesk:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: coloradonewsday.com, Facebook)

Doktori stále nevedia, kedy začne chodiť a hovoriť a prečo mu stále elektrizujú vlasy. Aj tak ale hovoria o veľkom šťastí. Zo všetkých podobných incidentov, kedy do nastávajúcej matky udrel blesk, to totiž prežila zhruba len polovica novorodencov.

"Každý si myslí, že je to zázrak. Niekto tam hore na nás musí dávať pozor," povedal Ian, ktorý svoju dcérku volá po hlavnom hrdinovi z obľúbeného komiksu Flash.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu