Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Internet okúzlil príbeh nezvyčajného priateľstva: Aj vám sa budú tisnúť slzy!

Jellybean a Mr.Go sú najlepší kamaráti Zobraziť galériu (2)
Jellybean a Mr.Go sú najlepší kamaráti (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Príbeh silného priateľstva medzi dvoma veľmi nepravdepodobnými zvieracími kamarátmi sa stal novým hitom internetu. Mr.G je cap, jeho kamarátka Jellybean je oslica, a sú doslova nerozluční. Kam ide jeden, tam je aj druhý.

Kam ide jeden, tam je aj druhý. "Nenechá ju od seba odísť ďalej ako na tri metre. Stále sa na ňu pozerá," cituje server CBS Jan Galeazziovú z amerického zvieracieho útulku Animal Place.

Tento nepravdepodobný pár strávil posledných desať rokov v bahnitej ohrádke v južnej Kalifornii na ploche štyri krát štyri metre, kde mal len málo jedla a vody a žiadny tieň ani stajňa. Odtiaľ ich odviezli ochrancovia zvierat, pretože ich majiteľ zanedbával.

"Neuvedomili sme si ale, aké hlboké je ich puto," dodala Galeazziová, ktorá k sebe vzala len capa a oslica putovala do iného útulku vzdialeného štrnásť hodín jazdy. Najskôr netušila, čo sa deje s jej novým prírastkom. Cap bol zdravotne v poriadku, no napriek tomu sa utápal v hlbokej depresii, ležal v kúte stajne a celých šesť dní odmietal vyjsť von alebo jesť.

Internet okúzlil príbeh nezvyčajného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

"Snažil sa vyhladovať na smrť a ničím a nijako sme ho nedokázali prinútiť, aby začal žrať. Ešte nikdy som nevidela zviera držať hladovku. Bolo to dosť dramatické," pokračuje Galeazziová.

Akonáhle chovateľom došlo, že sa capovi cnie po jeho dlhoročnej spoločníčke, usporiadal útulok Animal Place stretnutie, ktoré prítomným vohnalo slzy do očí. "To sa nedá popísať. Akonáhle prišlo auto s Jellybean, Mr G akoby okamžite vedel, že je to ona. Nebolo možné prehliadnuť, akú má zo stretnutia radosť a v priebehu dvadsiatich minút začal znova žrať," dodala Jan.

Cap a oslica sú teraz v hlavnom útulku Animal Place v Grass Valley a nikto ich už nebude skúšať od seba oddeliť. Na ich príbeh už sa na serveri YouTube pozrelo viac ako tri milióny užívateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu