Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vzácne dvojičky s jedným telíčkom a dvoma tváričkami žili len 19 dní

Dievčatká dostali mená Faith a Hope (Viera a Nádej)
Dievčatká dostali mená Faith a Hope (Viera a Nádej) (Zdroj: YouTube)

SYDNEY – Po viac ako dvoch týždňoch od narodenia zomreli siamské dvojčatká Hope (Nádej) a Faith (Viera). Správa o ich narodení obletela celý svet. Dievčatká sa narodili ako veľmi nezvyčajné a vzácne siamské dvojičky. Mali jedno telíčko a dve tváričky. Po 19-tich dňoch života v nemocnici zomreli.

Rodičom z austrálskeho mesta Sydney Renei Youngovej a Simonovi Howiemu sa pred 19-timi dňami narodili vzácne siamské dvojčatká. O poruche detičiek sa dozvedeli v 19-tom týždni tehotenstva, keď im lekári oznámili, že čakajú detičky so vzácnou chorobou nazývanou diprosopus. Milujúci rodičia ani raz nezapochybovali o tom, že by dievčatká nechceli, aj keď už doma majú ďalších sedem detí.

Dcérenky sa narodili s jedným telíčkom, pričom mali dve tváričky a dva mozgy. "Aj keď majú len jedno telo, hovoríme im naše dvojičky," povedal Howie novinárom. "Pre nás sú to naše dievčatká a my ich milujeme," dodal.

Detičky sa narodili cisárskym rezom 8. mája, približne šesť týždňov pred termínom. Hneď po narodení boli na jednotke intenzívnej starostlivosti a okrem odborného prístupu lekárov sa o nich s neuveriteľnou láskou starali milujúci rodičia. Dievčatká pokrstili hneď po narodení.

Podľa odborníkov sa väčšina detičiek s touto poruchou rodí mŕtva a prípady prežitia dlhšie ako niekoľko minút či hodín po narodení sú ojedinelé. Hope a Faith prežili celých devätnásť dní.

Takéto siamské dvojičky sú veľmi ojedinelé a forma ich poruchy je vzácna. Podľa denníka Daily Mail sa ich v celej histórii narodilo len 40.   

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu