Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Donnie a Ronnie (62) sú oficiálne najdlhšie žijúcimi siamskými dvojičkami

Donnie (vľavo) a Ronnie Galyonovci
Donnie (vľavo) a Ronnie Galyonovci (Zdroj: SITA)

CLEVELAND - Najstaršie siamské dvojičky na svete sa chystajú dnes na verejnej oslave v americkom Ohiu osláviť, že prekonali dĺžku života vôbec prvých siamských dvojičiek, ktoré sa narodili v Siame (dnešnom Thajsku) a dali svetu toto pomenovanie.

Američania Donnie a Ronnie Galyonovci majú dnes 62 rokov, osem mesiacov a osem dní a prekonali tak dĺžku života siamských bratov Changa a Enga Bunkerovcov, ktorí žili v rokoch 1881-1874, informovala agentúra Reuters.

Galyonovci budú oslavovať vo svojom domovskom meste Dayton v Ohiu, kde pre nich chystajú večierok. Dvojičky sú spojené hrudnou kosťou a majú spoločné orgány, s čím bol problém pred štyrmi rokmi, keď sa Ronnie nakazil nejakým vírusom a malo to dopad aj na zdravie Donnieho.

Donnie a Ronnie žijú s mladším bratom Jimom Galyonom a jeho manželkou Mary. Jim povedal, že jeho starší bratia jazdili s otcom a istý čas aj so siedmimi súrodencami na turné, kde až do 70. rokov vystupovali ako "ľudská rarita", potom to však prestalo byť módne. Absolvovali tak cesty po Mexiku a Latinskej Amerike.

"Vystupovali od štyroch do 40 rokov," uviedol. Podľa neho sa chcú dostať do Guinnessovej knihy svetových rekordov ako najdlhšie žijúce siamské dvojičky, keď oslávia v októbri 63. narodeniny.

Doterajší rekord držia Giacomo a Giovanni Battista Tocciovci z Talianska, ktorí prišli na svet roku 1877 a zomreli ako 63-roční, informoval. "Bol to ich celoživotný cieľ dožiť sa tohto veku," zdôraznil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu