Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zbytočná smrť Sophie (†2): Neuveríte, čo zabilo malého anjelika

Sophie
Sophie (Zdroj: Foto: Daily Mail)

SUNDERLAND - Zvedavé dievčatko zomrelo nezmyselnou smrťou. Sophie (†2) sa obesila na šnúre od žalúzií, ktorá sa jej omotala okolo krku, keď sa pošmykla pri tom, ako sa chcela pozrieť von oknom na králiky. V detskej izbičke bola spolu so súrodencami. Mama odbehla na toaletu, keď sa vrátila, bolo už neskoro.

Sophie žila so svojimi rodičmi Petrom Allenom, Danielle Hudsonovou a so súrodencami Ameliou a Jaydenom v meste Sunderland. Detičky mali spoločnú izbičku, v ktorej aj spávali. V osudný deň ich tam mama nechala hrať sa a odskočila na toaletu.

Keď sa vrátila všimla si, že braček je vystrašený a stojí na svojej posteli. Zbadala, ako sa záves na okne pohybuje a za záclonou je akýsi tieň. Okamžite priskočila k oknu a zažila nepredstaviteľný šok. Jej dcérka mala okolo krku omotanú šnúru od žalúzií. Vydesená malú Sophie oslobodila. Dievčatko už bolo v bezvedomí. Poskytla jej prvú pomoc, no nepomáhalo to. Nešťastná mama zalarmovala susedov, aby privolali záchranku.

Dievčatko previezli do nemocnice. Aj keď lekári vynaložili maximálne úsilie, nedokázali mu už pomôcť. Mozog totiž nevykazoval žiadnu aktivitu.

Ako sa to stalo

Sophie sa v izbičke hrala so svojím bračekom. Od narodenia bola zvedavá, napadlo jej, že sa vyšplhá po úložných škatuliach na parapetnú dosku, aby sa pozrela cez okno na domáce králiky. Škatule sa však pod jej nôžkami pošmykli a dievčatko sa zachytilo o šnúry od žalúzií. Tie sa jej nevedno ako omotali okolo krku a zamedzili prívod vzduchu.  

Koroner už požiadal vládu, aby urobila maximum pre zlepšenie bezpečnosti šnúr od žalúzií, ktoré majú milióny domácností a môžu spôsobiť smrť. Ako uvádza denník Daily Mail, je potrebné urobiť maximum pre zvýšenie bezpečnosti a zabrániť nezmyselným úmrtiam. Od roku 1999 bolo vo Veľkej Británii takýmto spôsobom uškrtených až 28 detí. Za posledné štyri roky evidujú 15 podobných úmrtí. Prípadom sa zaoberá polícia.
 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu