Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Narodili sa vzácne siamské dvojčatá: Dievčatká majú len jedno telo, ale dve tváre

Dievčatká dostali mená Faith a Hope (Viera a Nádej)
Dievčatká dostali mená Faith a Hope (Viera a Nádej) (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Veľmi vzácny typ siamských dvojčiat sa narodil austrálskemu manželskému páru. Ich dievčatká majú dve tváre a dva mozgy, ale len jednu hlavičku a telo, napísala dnes agentúra AFP.

Pár zo Sydney Renee Youngová a Simon Howie sa dozvedeli v 19. týždni tehotenstva na ultrazvuku, že očakávané deti majú vzácnu poruchu nazývanú diprosopus. "Aj keď majú len jedno telo, hovoríme im naše dvojičky," povedal Howie novinárom. "Pre nás sú to naše dievčatká a my ich milujeme," dodal.

Dvojčatá sa narodili minulý štvrtok cisárskym rezom asi o šesť týždňov pred termínom. Dostali mená Hope a Faith (nádej a viera). Zatiaľ sú na jednotke intenzívnej starostlivosti v detskej nemocnici v Sydney, kde ohromujú lekárov svojimi pokrokmi. "Skvele samé dýchajú a kŕmia sa," povedal Howie a dodal, že v nedeľu si užili úplne prvý kúpeľ. "Sú to malé austrálske bojovníčky."

Tento druh dvojčiat je nesmierne vzácny a zatiaľ nie je možné odhadnúť, ako sa bude situácia ďalej vyvíjať. "Nevieme, ako dlho budú v nemocnici," povedal Howie, ktorý má s Youngovou sedem ďalších detí. "My len túžime vziať si ich domov, zdravé a šťastné, aby bola naša rodina ešte o trochu väčšia a zase o niečo chaotickejšia," dodal.

Podľa odborníkov sa väčšina detí s touto poruchou rodí mŕtva a prípady prežitia dlhšie ako niekoľko minút či hodín po narodení sú ojedinelé.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu