Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Študenti našli v starom gauči za 20 dolárov hotový poklad: Čo urobili potom, vám vyrazí dych!

V pohovke našli poklad Zobraziť galériu (3)
V pohovke našli poklad (Zdroj: cbs news)

NEW PALTZ – Upratovať sa oplatí. Potvrdil to aj prípad študentov z amerického mestečka. Tým sa pri čistení starej smradľavej pohovky, ktorú si kúpili cez charitu, podaril nájsť hotový poklad. Týmto pritom príbeh nekončí. To, čo sa rozhodli urobiť potom stojí za zmienku. Zrejme by to urobil v dnešnej dobe len málokto.

Študenti, ktorí bývajú spolu potrebovali kúpiť do obývačky pohovku. Rozhodli sa zaobstarať si ju z Armády spásy za 20 dolárov. Keďže bola celá zatuchnutá a smradľavá rozhodli sa ju vyčistiť. Keď ju však rozložili, čakalo ich šokujúce prekvapenie.  Našli v nej balíčky a v každom z nich bolo 700 dolárov. Dokopy mal celý poklad hodnotu 40-tisíc dolárov. "Skoro som si cvrkol. Najviac peňazí, čo som kedy našiel v gauči, bolo 50 centov. Vo vytržení by som bol, aj keby som našiel päť dolárov," vyhlásil Cally Guasti jeden zo študentov.  „Kričali sme od radosti tak, že sa susedia prišli opýtať, či sme vyhrali v lotérii,“ povedal druhá študentka.

V pohovke našli poklad
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cbs news)

Mladí ľudia sa po chvíľke rozmýšľania, čo s tými peniazmi urobia, rozhodli pre neuveriteľnú vec. Keďže v pohovke našli aj papier s menom neznámej ženy, na druhý deň ráno jej zavolali. Išlo o dôchodkyňu, ktorá má zdravotné problémy a počas toho ako ležala po operácii srdca v nemocnici jej dcéra pohovku darovala na charitu. Nakoniec sa ukázalo, že manžel dôchodkyne, ktorý zomrel si každý týždeň odkladal peniaze do gauča na horšie časy. Postihol ho však infarkt  a zomrel skôr, ako by si mohol užiť alebo povedať o nich aspoň svojej žene.

V pohovke našli poklad
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: cbs news)

"Všetci sme sa zhodli, že ich musíme vrátiť, neboli naše a nemali sme právo si ich nechať" dodali.  vysokoškoláci. Vdova dala študentom odmenu 1 000 dolárov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu