Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Svojím príbehom dojal celý svet: Vyzbieral milión a potom prišla tragická správa

Stephen Sutton zomrel dnes ráno Zobraziť galériu (5)
Stephen Sutton zomrel dnes ráno (Zdroj: FOto: Facebook, YouTube)

BURNTWOOD - Ľudí po celom svete inšpiroval stále sa usmievajúci tínedžer Stephen Sutton (†19). Od 14-tich rokov trpel na rakovinu hrubého čreva. Napriek tomu sa nevzdával a s ťažkým osudom bojoval do posledných chvíľ. O tom, že mal veľké srdce svedčí aj jeho sen, ktorým bolo vyzbierať na charitu čo najviac peňazí. Vďaka šikovnosti sa mu to aj podarilo. Nahromadil sumu viac ako milión libier. Naplnil tak svoje posolstvo a zomrel. Dnes ráno naposledy vydýchol.

Príbeh Stephena sledovali prostredníctvom internetu mnohí. Bol to šikovný, usmievavý mladík, ktorý však od 14-tich rokov trpel na rakovinu hrubého čreva. Aj napriek svojej chorobe, ktorá nemala nikdy najlepšie vyhliadky, sa neustále tešil zo života. Vedel však, že mu veľa času neostáva, tak sa rozhodol každú chvíľu prežívať naplno a splniť si čo najviac snov. Svojím odhodlaním a životným nasadením tak inšpiroval milióny ľudí.

Každý deň je šanca byť lepším človekom a robiť pozitívne veci vo svojom živote
Zobraziť galériu (5)
Každý deň je šanca byť lepším človekom a robiť pozitívne veci vo svojom živote  (Zdroj: FOto: Facebook, YouTube)

Dnes ráno naposledy vydýchol

Dnes ráno, žiaľ, prehral boj so zákernou chorobou. Včera v noci sa mu zdravotný stav výrazne zhoršil, už vôbec nemohol komunikovať sám. V nedeľu ho prijali do nemocnice po tom, čo sa mu zhoršili ťažkosti s dýchaním. Smutnú správu oznámila jeho mamička na sociálnej sieti. "Moje srdce je zlomené s hrdosťou. S bolesťou sa lúčim so svojím odvážnym, obetavým a inšpiratívnym synom. Zomrel pokojne v spánku v skorých ranných hodinách. Všetci vieme, že na neho nikdy nezabudneme, jeho duch žije ďalej vo všetkom, čo dosiahol. S láskou, mama." 

Na jeho facebookovom profile pribúda mnoho srdcervúcich odkazov. "Je neuveriteľne smutné počuť, že Stephen Sutton zomrel. Cítim sa poctená, že som sa s ním stretla a rozprávala sa," povedala televízna moderátorka Clare Balding.

Ostaňte v mieri
Zobraziť galériu (5)
Ostaňte v mieri  (Zdroj: FOto: Facebook, YouTube)

Osobné rekordy a pre charitu tri milióny libier

Aj napriek krutému osudu sa Stephen dokázal tešiť zo života a stal sa zdrojom sily pre mnohých, ktorí majú podobný osud. Podarilo sa mu zoskočiť padákom, dať sa tetovať, či „plaviť“ sa na lodi, pričom vlny tvorili ľudia prostredníctvom zdvihnutých rúk.

Svojím príbehom dojal celý
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FOto: Facebook, YouTube)

Ako informuje denník Daily Mail, jeho najväčšou túžbou však bolo, aby vyzbieral milión libier, ktoré by boli na charitu. Sprvu sa mu to nedarilo, tak zverejnil video, v ktorom o to ľudí požiadal. Prostredníctvom internetu, rôznych prednášok a stretnutí si získal mnoho fanúšikov, priaznivcov a podporovateľov. Svojou dobrosrdečnosťou a vďaka dobrým ľuďom túto sumu nahromadil. Prispievateľom poslal dojemné poďakovanie priamo z nemocničného lôžka.

Zvládol to!
Zobraziť galériu (5)
Zvládol to!  (Zdroj: FOto: Facebook, YouTube)

Len niekoľko týždňov pred smrťou si Stephen odškrtol ďalšiu položku zo svojho zoznamu. Bolo ním urobiť stretnutie čo najväčšieho počtu ľudí, ktorí naraz zložia svoje ruky do tvaru srdca. O rekord sa pokúsilo viac ako 550 ľudí. Stephen ostane navždy v mnohých srdciach. Bol krásnou a inšpiratívnou dušou.
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu