Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zmutovaný vírus proti osýpkam zničil nevyliečiteľnú rakovinu: Žena (49) sa druhýkrát narodila!

Stacy Erholtz vyliečila obrovská dávka zmutovaného vírusu
Stacy Erholtz vyliečila obrovská dávka zmutovaného vírusu (Zdroj: YouTube)

ROCHESTER - Ženu nakazili zmutovaným vírusom, aby ju mohli vyliečiť zo smrteľnej rakoviny. Lekári sa chvália, že sa im podaril obdivuhodný kúsok. Nikdy predtým ešte túto vakcínu na človeku neodskúšali. Pritom sa jednalo o vakcínu proti osýpkam. Tieto výsledky môžu spôsobiť zemetrasenie na pôde medicíny.

49-ročná Stacy Erholtz trpela nevyliečiteľnou rakovinou myelómu, ktorá napadá biele krvinky. Svitla jej však posledná nádej. Lekári z kliniky Mayo v USA jej podali vakcínu proti osýpkam, aby napadla nádor, ktorý Stacy dostal už aj do čela. Ten tlačil na mozog a hrozila jej smrť.

Tradičná liečba v podobe chemoterapie a transplantácia kostnej drene nezaberala a nezostávalo jej nič iné. Keď jej lekári podali nový liek, rozšírené nádory po celom tele začali miznúť. Za pár týždňov bola rakovina na ústupe. Po sto dňoch dokonca celkom zmizla.

Postupne jej dávky zväčšovali až sa dostali do bodu, keď by objem vakcíny stačil pre niekoľko miliónov ľudí s osýpkami. Keď jej pichli vakcínu do ruky, okamžite začala pociťovať bolesť hlavy. Po chvíľke už mala vyše 40-stupňové teploty a rýchle búšenie srdca.

Pridali sa k tomu záchvaty a nevoľnosť. Takto sa to opakovalo niekoľko dní. Až po niekoľko týždňoch sa dostavili prvé výsledky. Vírus stimuloval imunitný systém a vyvolal obranný mechanizmus. Lekárov zanechali výsledky v nemom úžase. Je to prielom. Bohužiaľ, nie je to až také ružové.

Liek podali zároveň aj druhej pacientke. Tá však zomrela. No lekári sú optimistickí. Liečiaci vírus totiž nenapadol zdravé bunky. Agresívne zaútočil len na tie choré. Na zázraky viroterapie si budeme musieť ešte počkať.

"Hlavná myšlienka spočíva v tom, že zmutujeme a vytvoríme vírus, ktorý presne napadne choré bunky a zdravé nechá na pokoji," povedal lekár pre britskú televíziu Stephen Russell.

Prípad zázračne vyliečenej Stacy Erholtz zaujal celý svet

O tomto zaujímavom prípade sa dočítate aj na stránkach vyšetrenie.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu