Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nový Hyundai i10 - mestský fešák s množstvom energie a s veľkými ambíciami

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Hyundai)

Prvé, čo si na ňom všimnete, je krásny dizajn. Ak by išlo o človeka, napadlo by vám, že má vkus a vie sa výborne zladiť. V prípade nového Hyundai i10 môžete povedať to, čo už mnohí pred vami. Je to mestský fešák s jednoznačne európskymi črtami a dizajnéri sa s ním naozaj pohrali.

. A to ste ešte neskúsili, koľko energie sa v tomto mladom dravcovi skrýva. Pozornému oku odborníkov však nič neušlo, a aj preto už má nováčik na trhu prestížnu cenu AUTOBEST 2014 a ocenenie Red Dot Design Award. Nečudo, že nový Hyundai i10 prekonáva v európskom predaji všetky očakávania.

Európsky šarm

Prívlastok európsky tento model vôbec nedostal omylom. Hyundai i10 novej generácie je naozaj pravý európsky automobil – bol od základu navrhnutý a skonštruovaný v Európskom výskumnom a vývojovom centre v Nemecku, pre európskych zákazníkov. O tom, že má skvelý dizajn a pôsobí skutočne šarmantne, nepochybuje naozaj nikto. Podľa prieskumov je pre európskych zákazníkov dizajn hlavným dôvodom pri výbere modelu Hyundai v ktoromkoľvek segmente. Koncernoví dizajnéri si na i10 naozaj dali záležať a môžete si byť istí, že ak sa na ňom poveziete, tie otáčajúce sa hlavy na chodníku naozaj patria vám.

Až prekvapivo väčší

Európsky štýl dizajnu je spojený s rozmermi zlepšujúcimi praktické vlastnosti automobilu. Ak ste sa niekedy viezli jeho predchodcom, budete prekvapení, o čo viac priestoru poskytuje nový model. Je o 80 mm dlhší ako jeho predchodca a patrí k najdlhším automobilom v segmente. Popritom sa z najužšieho modelu segmentu A zmenil na najširší. A ako inak, pri zväčšovaní priestoru mysleli konštruktéri aj na vašu batožinu. Inovatívne využitie priestoru umožnilo dosiahnuť najväčší základný objem batožinového priestoru 252 litrov, čo je o 27 litrov viac oproti predchodcovi. Pri sklopených zadných sedadlách má batožinový priestor maximálny objem 1046 litrov, čo vám spoľahlivo zaručí komfort aj pri prevážaní väčšieho množstva batožiny.

Komfortný dravec

A slovo komfort sa v Hyundai i10 nespája len s batožinovým priestorom. Nájdete v ňom všetky prvky vybavenia a funkcie, ktoré zvyčajne možno nájsť vo vozidlách vyššej kategórie. K luxusným prvkom vybavenia patria napríklad tempomat s obmedzovačom rýchlosti a s ovládaním na multifunkčnom volante, asistenčný systém na rozjazd do svahu, ako aj mnoho ďalších vychytávok vrátane výrazného odhlučnenia kabíny. K tomu všetkému sa konštruktéri rozhodli spevniť karosériu a tá je až o 27 % tuhšia ako pri predchádzajúcom modeli. Model ponúka dva benzínové štvorvalcové motory s výkonom 87 a 66 koní. Na vozidlo tejto kategórie je to naozaj dosť a pri živšej jazde budete doslova ovládať malého dravca.

Záruka kvality

K európskemu štýlu sa model nepriblížil len dizajnom a výkonom, ale aj dobrou bezpečnosťou a zárukou kvality. Na Hyundai i10 novej generácie máte päťročnú záruku bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov. K tomu vám bude patriť aj päťročná cestná asistenčná služba. Tak teda veľa šťastných kilometrov s vaším dravým mestským fešákom.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu