Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Švéd sa vyzliekol a skočil do ľadovej vody: Málokto by mal takú odvahu!

Kenth si po záchrane pocvičil, aby nezamrzol
Kenth si po záchrane pocvičil, aby nezamrzol (Zdroj: YouTube)

ŠTOKHOLM - Zbytočné riskovanie alebo hrdinstvo? Kentha Rehna zo Švédska označili za hrdinu po tom, čo sa na internete objavilo video, ako z ľadového jazera v Norrköpingu vyťahuje kačku, ktorá sa zachytila o rybársky háčik. Zábery však vyvolali aj protichodné reakcie. Kenth podľa nich pre zviera zbytočne riskoval vlastný život.

Keď Kenth zbadal, ako kačica v jazere bojuje s rybárskym háčikom, ktorý sa jej zaťal do nohy, neváhal a bezhlavo sa pustil do jej záchrany. To, že teploty sa pohybovali medzi 4 a 6 stupňami, pričom teplota vody nebola o nič vyššia, v tej chvíli vyhodil z hlavy a ihneď sa vyzliekol až do slipov. Polonahý potom skočil do ľadového jazera a doplával až k ranenému zvieraťu, píše sa na New York Daily News.

Vystrašenú kačicu odtiahol až k brehu, kde ho už čakali ďalší záchrancovia, ktorí jej háčik z nohy vytiahli a vrátili ju späť do jazera. Ako náhle zacítila vodu pod nohami, spočiatku zmätená, už o chvíľu však plná sily odplávala do bezpečia. Kenth sa zatiaľ na brehu zahrieval poskakovaním. "Vo vode bola neuveriteľný zima. Musel som niečo robiť, aby som sa rýchlo zahrial," vysvetlil smiešne pohyby na konci videa. 

Veľkú ľudskosť Kenth ukázal aj neskôr, keď odpovedal na reakcie ľudí, ktorí ho označili za blázna riskujúceho vlastný život kvôli obyčajnému vtákovi. "Nabudúce to môže byť človek, ktorý bude potrebovať pomoc... tak som si povedal, že je lepšie byť pripravený," vysvetlil bezhlavé skákanie do ľadovej vody. Zábery zvieracej záchrany sa na internete tešia veľkej obľube a za necelé dva týždne ich videlo už viac ako 26 tisíc ľudí.

Záchrana kačice z jazera

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu