Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zásah zhora: Biblia zachránila Rickeymu (49) život, dvakrát!

Rickey sa zotavuje so zranení
Rickey sa zotavuje so zranení (Zdroj: YouTube)

CHICAGO - Biblia v náprsnom vrecku zachránila život jednému americkému vodičovi autobusu, keď zastavila dve guľky, ktoré by mu inak prenikli do srdca. "V tomto prípade musela zasiahnuť nejaká vyššia moc, inak by tu asi nebol," povedal novinárom policajný seržant Michael Pauley z mesta Dayton v Ohiu.

Štyridsaťdeväťročný Rickey Wagoner v pondelok skoro ráno zastavil autobus, aby opravil poruchu. V tú chvíľu sa k nemu priblížili traja tínedžeri patriaci zrejme k pouličnému gangu. "Začul, ako jeden z nich povedal, že je čas zabiť bieleho medveďa, než zájdu do baru," uviedol Pauley.

Vodiča strelili dvakrát do pŕs, ale udržal sa na nohách a snažil sa im vyrvať zbraň. "Vo vrecku som mal knihu," povedal Wagoner policajnému dispečerovi, keď volal o pomoc. "Najskôr som myslel, že tie guľky prešli skrz. Mal som pocit, ako by ma niekto udrel do pŕs palicou."

Jeden z útočníkov mu porezal ruku nožom, keď sa s druhým bil o zbraň, ktorá pri potýčke znovu vystrelila a postrelila ho do nohy. Obe zbrane im ale dokázal vziať. "Jedného som bodol do nohy perom," dodal Rickey v telefonáte na policajnú linku 911. Okolie ho za to právom považuje za hrdinu.

Mužovi zachránila život Bilbia

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu