Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO, ktoré zmení váš život za 60 sekúnd: V tejto spoločnosti je niečo zhnité!

Hrozná predstava, ako dieťa bije vlastnú matku.
Hrozná predstava, ako dieťa bije vlastnú matku. (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Deti zvyknú odmalička napodobňovať správanie svojich rodičov. Ak im dávate zlý príklad, nemôže sa čudovať, že sa vám to v budúcnosti vypomstí. A presne o tom pojednáva emocionálna reklama istej austrálskej organizácie, ktorá upozorňuje na to, že negatívne modely by sme mali nahradiť tými pozitívnymi, aby sme šli našim najmenším príkladom. Miera násilia v spoločnosti by sa tým mohla rapídne znížiť.

Možno si neuvedomujeme, že všetko to, čo robíme, vplýva na naše deti. Vidia, ako fajčíme, ako sa hneváme, rozčuľujeme, kričíme, nenávidíme sa navzájom, trieskami dverami a v mnohých prípadoch sú aj svedkami udalostí, s ktorými by sa nemali vôbec stretávať. Niet sa potom, čo diviť, ak aj u nich nájdeme známky hnevu, agresie či násilia a zostávame šokovaní, kde sa tomu všetkému priučili.

Reklama austrálskej asociácie NAPCAN, ktorá sa zameriava na prevenciu násilia na deťoch a ich zanedbávania, sa snaží ukázať, ako to vyzerá, keď idú drobci v našich šľapajach a správajú sa rovnako ako my. Rozhodne to nie je príjemný pohľad a mnohí diváci budú mať pocit, že v tejto spoločnosti je niečo zhnité. Jednoducho dokáže ľuďom otvoriť oči a dotknúť sa ich vlastného svedomia.

Odkaz asociácie je jednoduchý. "Deti vidia, čo robíte, zmeňte svoj vplyv na pozitívny". Pretože tak, ako vaše ratolesti vnímajú vašu zlosť, napodobňujú aj krásne modely vášho správania. To, keď niekomu pomôžete, objímete ho, prejavíte radosť. A práve to je žiadúce pre ich zdravý vývoj.

Dokonalá reklama

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu