Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Biť či nebiť: Pozrite si VIDEO ohnivej diskusie o násilí na ženách!

Diskusia na kontroverznú tému
Diskusia na kontroverznú tému (Zdroj: navratdoreality.com)

DAUHA - Žijeme síce v treťom tisícročí, no v niektorých spoločnostiach to tak nevyzerá ani zďaleka. Zoberme si napríklad taký islam, ktorý schvaľuje bitie žien v prípade, že nie sú poslušné voči svojmu mužovi. V televízii sa na túto tému dokonca pred časom viedla aj rozporuplná diskusia.

Katar je malá krajina rozprestierajúca sa na Arabskom polostrove. Väčšina jeho obyvateľov je islamského vierovyznania a riadi sa podľa toho, čo sa píše v Koráne. Svätá kniha islamu okrem iného nariaďuje mužom biť neposlušné ženy.

Na túto kontroverznú tému katarská televízia usporiadala aj diskusiu. Bolo to síce už pred desiatimi rokmi, no tým vôbec nestráca na aktuálnosti. Objavujú sa v nej argumenty pre aj proti. Niektoré sú vskutku zarážajúce.

Obhajca bitia nežného pohlavia napríklad tvrdí, že "je rozdiel medzi vštepovaním disciplíny a agresiou. Rovnako ako je rozdiel medzi bitím žien ako fenoménom, ako právom, ako povinnosťou alebo ako pravidlom". Ďalej konštatuje, že "náboženstvo je prostriedkom liečby, a že Alah ho schvaľuje". Ak muž bije ženu len ľahko, je to podľa neho v poriadku. Ide tak "iba" o ukáznenie, nie o útok.

Prítomné ženy sa nad týmito slovami zasmejú a pýtajú sa, čo presne znamená "ľahké bitie". Jej oponent vysvetľuje, že tým má na mysli situácie, keď nedochádza ku zlomeninám, krvácaniu alebo smrti. Viac už dodávať netreba. Pozrite si nasledujúce video a utvorte si názor sami.

Diskusia o bití žien

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu