Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Najbizarnejšie reštaurácie sveta: Toaletný šmak, všade penisy a prekvapenie z Ukrajiny!

Niektoré podniky naozaj nevyzerajú lákavo Zobraziť galériu (16)
Niektoré podniky naozaj nevyzerajú lákavo

BRATISLAVA – Väčšina z nás pri návšteve reštaurácie ocení predovšetkým chutné jedlo a príjemný personál. V krajinách, kde sa stravovacie zariadenia rátajú v tisíckach, to však na pritiahnutie zákazníkov zrejme nestačí. Ako inak si vysvetliť výstrednosti, ktorými sa pýšia niektoré reštaurácie vo svete?

Niektoré nápady sú pomerne necitlivé, ale pôžitok z jedla veľmi neovplyvnia. Tak napríklad vo filipínskej Manile nájdete reštauráciu v štýle Pána prsteňov, kde obsluhujú výhradne liliputáni. V tokyjskom hostinci Kayabukiya vám pre zmenu jedlo a nápoje prinesú cvičené makaky. Reštaurácia Konfliktná kuchyňa v americkej Pensylvánii zase ponúka len jedlo krajín, s ktorými Spojené štáty práve bojujú. Tieto nápady sú síce originálne, ale v odvahe zaostávajú za inými stravovacími zariadeniami. Veď posúďte sami.

 

Pre tých, čo trávia veľa času na záchode

Majiteľov podniku Marton Theme v taiwanskom meste Kaohsiung zaujalo miesto, kde podľa niektorých štatistík strávime za život až 12 tisíc hodín. Ich reštaurácia je totiž zariadená v štýle toaliet. Ako sedadlá slúžia hosťom záchody, stoly sú prerobené vane a lampy na stenách boli pôvodne pisoármi. Aj jedlo sa podáva originálne – na tanieroch a misách v tvare záchodových dosiek starostlivo naaranžované tak, aby pripomínalo exkrementy.

Niektoré podniky naozaj nevyzerajú
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: int)

Pre vyvolávačov duchov

New Lucky Restaurant (teda Nová šťastná reštaurácia) v indickom Ahmadabade je známa svojím čajom s mliekom, maslovými rožkami a hrobmi medzi stolmi. Reštauráciu postavili na starom moslimskom cintoríne, ktorý bol takmer štyridsať rokov zatvorený. „Cintorín mi prináša šťastie,“ hovorí jej majiteľ, ktorý hroby zakomponoval do interiéru a nechal natrieť na zeleno.

Niektoré podniky naozaj nevyzerajú
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: int)

Pre milovníkov napätia

Reštaurácia vovnútri prísne stráženej väznice Fortezza Medicea vo Volterre je naozaj netypická. Hostia si jedlo vychutnávajú na nádvorí alebo v bývalej kaplnke, sledujúc veže, reflektory a bezpečnostné kamery. Príjemnú atmosféru dotvára aj hudba klavíristu Bruna, ktorý si odpykáva doživotný trest za vraždu. Aj kuchárov, pomocníkov i čašníkov musia strážiť dozorcovia. Bezpečnostnú kontrolu musí z pochopiteľných dôvodov absolvovať aj každý hosť, napriek tomu je 120 miest v tejto reštaurácii rezervovaných ďaleko dopredu.

Niektoré podniky naozaj nevyzerajú
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: int)

Za bezpečný sex

V Thajsku nájdete sieť reštaurácií s originálnym názvom „Kapusta s kondómami", ktorý napovedá, že ich interiér zdobia prezervatívy všetkých tvarov, farieb a chutí. Jeden kondóm dostanú hostia aj pri odchode namiesto cukríka či žuvačky. Posolstvo je jasné aj na webovej stránke podniku: „S naším jedlom určite neotehotniete.“

Niektoré podniky naozaj nevyzerajú
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: int)

Pre hypochondrov

Pre väčšinu ľudí nie je nemocničná strava veľmi príjemnou spomienkou, preto predpokladáme, že reštaurácia Aurum v Singapure poteší najmä večných pacientov. Hostia tu sedia na invalidných vozíkoch za operačnými stolmi a príbory si vyberajú zo skriniek s chirurgickými nástrojmi. Jedlo k nim prichádza cez „márnicu“ a niektoré pokrmy im dokonca servírujú striekačkou. Reštaurácia je súčasťou komplexu Clinic s barom a klubom, ktoré sú zariadené v rovnakom duchu.

Niektoré podniky naozaj nevyzerajú
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: int)

Pre tých, čo sa pripravujú na večnosť

Aj naši východní susedia sa môžu pochváliť originálnym stravovacím zariadením. Volá sa Večnosť a nájdete ho v ukrajinskom meste Truskavets. Je umiestnený v najväčšej rakve na svete a čierne steny v interiéri dopĺňajú typické dekorácie - pohrebné stuhy, vence a truhly.

Niektoré podniky naozaj nevyzerajú
Zobraziť galériu (16)

Pre milovníkov genitálií

Pekingská reštaurácia Guo Li Zhuang vyzerá možno na prvý pohľad obyčajne, no zdanie klame. Menu tu totiž tvoria penisy a semenníky rôznych zvierat. Môžete tu ochutnať napríklad koňa, vola, somára, psa, srnca, capa, barana či hada, no komu sa máli, v ponuke majú aj mnohé iné nechutnosti. Číňanom však asi chutia – majitelia pre veľký záujem otvorili už niekoľko ďalších pobočiek tejto reštaurácie.


Niektoré podniky naozaj nevyzerajú
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: int)

Pre skrytých kanibalov

Japonská reštaurácia s názvom Kanibalské sushi posunula tradíciu servírovania jedla na nahej žene (Nyotaimori) na úplne inú úroveň. Tu totiž nejete len to, čo je na tele položené, ale aj jeho obsah. Žena je vytvorená z jedla a privezú vám ju na operačnom stole sestričky. Tie aj urobia prvý zárez, pri ktorom strieka veľa krvi. Potom však už prenechajú túto krvilačnú zábavku hosťom. Tí môžu rezať, ako sa im páči a zjesť doslova všetko, čo je na stole. Telo, vnútorné orgány aj črevá sú totiž jedlé. Aspoň to o tejto reštaurácie tvrdia mnohé internetové stránky. Jej video však chýba a tak sa dá predpokladať, že je tento podnik snáď len výtvorom fantázie počítačového grafika. Ostatné sú, žiaľ, skutočné.

Niektoré podniky naozaj nevyzerajú
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: int)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu