Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najextrémnejší záchod sveta: Pri tejto toalete by ste sa od strachu po**ali!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - "Najosamelejšia toaleta sveta" sa zrejme nachádza v pohorí Altaj na Sibíri, aspoň podľa amerického denníka The New York Daily News. Ten však pripúšťa, že záchod, týčiaci sa na útese vo výške 2600 metrov bez akéhokoľvek zabezpečenia, patrí aj k "najextrémnejším" na planéte.

"Záchod je asi najmenej romantické miesto na svete, ale sú končiny, kde z nich ľudia urobili čosi naozaj veľmi zvláštne," usúdili reportéri.

Strach z použitia "architektonického skvostu" vraj pominie len rokmi pravidelných návštev, aspoň podľa osadenstva najvyššie položenej ruskej meteorologickej stanice Karaťurek, pre ktoré búdka na útese predstavuje jedinú dostupnú toaletu v šírom okolí.

Okrem meteorológov sem zavíta akurát tak poštár, ktorý na stanicu dopravuje poštu raz do mesiaca. Ešte vzácnejšiu návštevu predstavuje posádka vrtuľníka, obstarávajúceho pre stratenú vartu vo vysokohorskej pustatine dodávky potravín, vody a otepu.

Meteorologická stanica Karaťurek bola podľa serveru newsru.com zriadená v roku 1939 a momentálne tu pôsobí pätica pracovníkov.

Najextrémnejší záchod sveta: Pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu