Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

ĽADOVÉ KRÁĽOVSTVO v našich kinách so slovenským dabingom už 5. decembra aj v 3D

Ľadové kráľovstvo Zobraziť galériu (21)
Ľadové kráľovstvo (Zdroj: Saturn)

Štúdiá Walt Disney uvádzajú do kín novú ohromujúcu dobrodružnú komédiu „Ľadové kráľovstvo” na motívy príbehu Hansa Christiana Andersena „Snehová kráľovná.”

Tvorcovia animovaných komédií “Na vlásku” a “Ralph Rozbi-to”, predstavujú nádherné dobrodružstvo s riadnou dávkou humoru “Ľadové kráľovstvo”, inšpirované klasickou rozprávkou Hansa Christiana Andersena “Snehová kráľovná”.

 

Obvykle úrodné a prívetivé kráľovstvo Arendelle sa ocitá v zovretí ľadu a snehu. Smrtonosnú zmenu má na svedomí kliatba, ktorú na kráľovstvo uvrhla Elsa, bezcitná ľadová kráľovná.

 

Jedinou šancou, ako krajinu vyslobodiť, je podstúpiť nebezpečnú púť cez zasnežené vrcholky hôr. A tak sa na cestu vydáva Elsina sestra Anna v nádeji, že staršiu Elsu presvedčí, aby odvolala kliatbu. Spoločníkov jej robia drsný horal Kristoff, kamarátsky sob Sven a neskôr aj zábavný a excentrický snehuliak Olaf. Tajomní trollovia a armáda zmrznutých bojovníkov ľadovej kráľovnej sú len niektoré z prekážok, ktoré musia prekonať. Našťastie, humor hrdinov neopúšťa…
 

Nebojácna optimistka Anna sa vydáva na impozantnú cestu. Spolčuje sa s drsným horalom Kristoffom a jeho verným sobom Svenom, aby spoločne našli Anninu sestru Elsu, ktorej schopnosti ovládať ľad a sneh uväznili kráľovstvo Arendelle vo večnej zime. Na svojej nebezpečnej ceste zamrznutou krajinou stretávajú mystických trolov, veselého snehuliaka menom Olaf a ruka v ruke bojujú s prírodou, aby zachránili svoje milované kráľovstvo.

 

Režisérsky sa o najnovší animák postaral Chris Buck („Tarzan”), ktorý k sebe pribral Jennifer Lee („Ralph Rozbi-to”). Od prvého momentu bolo jasné, že Jennifer vnesie do príbehu nový pohľad na vec, ktorý sa v spojení s Buckovým stal priam čarovným. Del Vecho spomína: „Obaja presne vedeli, čo príbeh potrebuje, boli dokonale zosynchronizovaní a zároveň tvorili dynamickú režisérsku dvojicu.”

 

Režisér filmu, Chris Buck hovorí: „Hoci náš film nachádza základ v Andersenovej rozprávke, je zároveň výnimočný svojou emotívnosťou, scénami nabitými akciou, dobrodružstvom, mágiou a nezabudnuteľnými postavami”.

 

Režisérka Jennifer Lee, prvá ženská režisérka v histórii Walt Disney, ktorá sa postarala aj o scenár dodáva: „Príbeh začínal jednoduchou myšlienkou o sile rodiny a následne prerástol do niečoho oveľa väčšieho. O tom sme ani nesnívali. Je o strachu a láske, ktoré sú stvárnené skrz putovanie, skrz vnútorný boj pri prekonávaní obáv a nachádzaní pravého zmyslu citov.”

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu