Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Čína vytiahla novú zbraň v boji proti preľudneniu: Zakazuje lásku mladých!

Takýto kontakt je už pre mladých Číňanov minulosťou.
Takýto kontakt je už pre mladých Číňanov minulosťou. (Zdroj: bbc.co.uk)

Čína - Zástupcovia čínskych stredných škôl zrejme prišli na to, ako zabrániť ďalšiemu zvyšovaniu populácie - žiakom zakázali bližší kontakt. Oficiálne to odôvodňujú tým, že študentská láska má nepriaznivý vplyv na vzdelávanie.

Nové nariadenie čínskych úradov, ktoré mladým ľuďom zakazuje priblížiť sa na viac ako pol metra, vyvolalo vlnu kritiky na sociálnych sieťach. Podľa predstaviteľov škôl je však len reakciou na častejšie romániky na akademickej pôde. Osobné vzťahy medzi nešťastne zamilovanými študentmi podľa nich negatívne ovplyvňujú štúdium.

Mnohé čínske mestá teraz sľubujú "prísne disciplinárne kroky" proti všetkým, ktorí podľahnú svojim hormónom. Mladí sa však búria, nariadenie je podľa nich "barbarské" a stanovená vzdialenosť zbytočne prísna a extrémna. "Je normálne, že sa mladí ľudia zamilujú," napísali štátne noviny, zamerané na mladých ľudí. "Románikom na školách treba zabraňovať, ale nie je vhodné používať extrémne metódy."

Zhang Yuiling, univerzitný profesor vzdelávania, vyhlásil, že by síce školy mali získavať viac kontroly nad svojimi študentmi, "správať sa k nim ako k väzňom však pravdepodobne nie je správnym riešením."

V Číne sa láske mladých ľudí často hovorí Zao Lian, teda "Nezrelá láska." Čínskych študentov údajne často presviedčajú o tom, aké "nežiadúce účinky" majú takéto vzťahy na ich osobný život i vzdelávanie. Školy naviac vedú kurzy sexuálnej výchovy, ktoré majú tiež obmedziť príťažlivosť opačného pohlavia. Zdá sa však, že doterajšie metódy už nestačia a nastal čas na ďalší krok. Minimálne polmetrový.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu