Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tri mesiace hrôzy: V ústach biológa (36) sa hmýril parazitický červ!

Takýto červ sa Jonovi usídlil v pere Zobraziť galériu (3)
Takýto červ sa Jonovi usídlil v pere (Zdroj: huffingtonpost.com)

WILLIAMSBURG - Mladý americký biológ sa na tri mesiace stal nedobrovoľne hostiteľom parazitického červa. Ešte keď nevedel, čo mu to šarapatí v ústach, zašiel za lekárom. Ten ho poslal domov so slovami, že mu nič nie je. No keď mladík zistil príčinu svojich potiaží, zobral kliešte a bolo po probléme.

Jonathan Allen doteraz netuší, ako sa do neho červ gongylonema pulchruma dostal. Bežne totiž parazituje na dobytku. Svojho hostiteľa poriadne vystresoval, pretože sa mu niekoľko mesiacov presúval takmer po celej tvári.

"Najprv som ho cítil vzadu v hrdle, na mieste, ktoré som dočiahol len jazykom. Potom sa presunul do líca a skončil v dolnej pere. Tam už bol aj viditeľný," spomína na nepríjemné chvíle s nevítaným návštevníkom expert na bezstavovce, ktorý pôsobí na univerzite College of William and Mary vo Virgínii.

Tri mesiace hrôzy: V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: huffingtonpost.com)

Jon sa teda objednal u stomatochirurga v nádeji, že mu pomôže. Keďže však u neho nepochodil, nahnevaný zobral veci do vlastných rúk. Lekárskymi kliešťami si červa z pier vybral sám. Kolega z univerzity ho potom identifikoval.

Allen neskôr zistil, že sa stal len 13. hláseným prípadom v USA a 60. na svete, kedy sa človek nakazil dotyčným parazitom, informoval portál Huffington Post. Na pamiatku ho doteraz drží doma v malej fľaštičke.

Tri mesiace hrôzy: V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: huffingtonpost.com)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu