Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO, ktoré pobúrilo internet: Bábätko strážia štyri jedovaté hady!

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Zábery malého dieťatka, o ktoré sa stará psík, či sedí pri ňom mačka, nie sú ničím výnimočné, ale nechať svoje dieťa strážiť hadmi, to už je čo povedať. Na internete sa objavilo video, kde sa okolo maličkého bábätka tmolia hneď štyri nebezpečné kobry. Väčšina užívateľov je šokovaná a zdesená.

Na zázname vidno, že dieťatko leží pokojne na deke, zatiaľ čo sa okolo neho tmolia štyri hady a vyzerajú, že ho strážia pred vonkajšími hrozbami.

Mnohí diváci boli zdesení a na rodičov chrlili rôzne nadávky za to, ako môžu byť takí nezodpovední. Iní však boli k videu bez bližšieho popisu oveľa skeptickejší a považujú ho za obyčajný trik. V Indii je totiž bežné, že kobrám odstránia zuby, a tak sú úplne neškodné.

Tieto plazy údajne ročne zabijú až 50 000 osôb. Sú to veľmi živé a rýchle hady, ktoré väčšinou útočia až v okamihu, keď sa cítia ohrozené. Obeti vtedy vstreknú do rany jed aj niekoľkokrát. Ten napadne nervový systém a spôsobí rýchlu zástavu dychu. Jeden gram kobrieho jedu dokáže zabiť až 80 ľudí.

Kobry strážia bábätko

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu