Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Muž s nervami z ocele: Neuveriteľný čin Austrálčana po tom, čo ho pohrýzol jedovatý had!

Rod Sommerville Zobraziť galériu (2)
Rod Sommerville (Zdroj: news.com.au, themorningbulletin.com.au)

YEPPOON - Už len predstava, že by sa v našej blízkosti mal pohybovať jedovatý had, je nám vyložene nepríjemná a nieto ešte, ak by došlo k najhoršiemu. V tom prípade by asi mnohí z nás spanikárili a mysleli len na to, či sa im podarí včas privolať pomoc a smrť nebude rýchlejšia. Rod Sommerville (54) z austrálskeho Yeppoonu však rozhodne nepatrí medzi podobných šialencov, a keď ho na jeho dvore pohrýzla pakobra východná, zachoval si chladnú hlavu.

Muž sa práve staral o svoje rastliny, keď ho do prsta uhryzol ani nie metrový had. Rod dobre vedel, že je jedovatý, ale napriek tomu neprepadol zúfalstvu a urobil prvú vec, ktorá mu napadla. Chytil lopatu a tresol ňou plaza po hlave. Akonáhle si s ním vybavil účty, privolal si sanitku, vzal si z chladničky pivo a posadil sa.

"Povedal som si, čo sa budem trápiť, dám si pivo, tak som si vzal Goldie z chladničky a pil, pretože viete, pakobra východná je druhý najjedovatejší had na svete," povedal Rod, ktorý neprebudil ani svojho dospievajúceho syna, ktorý spal na gauči. "Ak spanikárite, je to ešte horšie," dodal Austrálčan.

Roda záchranári previezli do Yeppoonskej nemocnice, ale o chvíľu ho aj tak museli zobrať až do Rockhamptonu, kde dostal protijed. Jeho utrpenie však v tomto momente ani zďaleka neskončilo. Rod dostal na látku alergickú reakciu a štyri dni strávil na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Aj po troch týždňoch je stále v nemocnici a hovorí, že alergická reakcia ho skoro zabila. Bola to teda podľa neho dvojaká pohroma. Navyše to malo nepriaznivý vplyv aj na Rodove obličky.

Muž s nervami z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: news.com.au, themorningbulletin.com.au)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu