Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spoveď sestier, ktoré užívali krokodíla: Rozožral nás zvnútra von!

Krokodíl sestry takmer zabil Zobraziť galériu (5)
Krokodíl sestry takmer zabil (Zdroj: frankfort.patch.com)

CHICAGO - Extrémne nebezpečná droga nazývaná krokodíl sa hrozivo šíri po svete. Nedávno sa objavili prípady jej užívania v americkom štáte Illinois. Jej obeťami sa stali aj dve miestne sestry, ktoré prehovorili o strašných účinkoch tejto omamnej látky.

Posledné týždne zamestnávajú americké médiá správy o ľuďoch užívajúcich krokodíla, ktorý už prekročil hranice USA. Nedávno sa v tejto súvislosti ozvali dve mladé ženy, ktoré varujú verejnosť pred drogou s devastačnými účinkami. Samé jej totiž podľahli.

"Začína to ako popálenina od cigarety. Je to fialové a po piatich dňoch sa z toho stane pľuzgier. Naozaj nič príjemné," opisuje Amber Neitzelová rany, ktoré sa jej vytvorili na tele.

Spoveď sestier, ktoré užívali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: frankfort.patch.com)

Spoveď sestier, ktoré užívali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: frankfort.patch.com)

Dvadsaťšesťročná žena sa s o tri roky staršou sestrou Angelou dostala k tejto droge len náhodou. Zháňali totiž heroín, ale niekto im predal krokodíla, ktorý si potom vpichli do žily. Závislými na ňom sa stali prakticky okamžite. Angele sa krátko nato v nohe vyvinula gangréna. Musela rýchlo podstúpiť operáciu, pretože jej hrozila amputácia.

"Úplne vás to požiera. Začnete hniť zvnútra von. Bola som vystrašená na smrť. Takmer vôbec som nevychádzala z domu," povedala nešťastnica.

Spoveď sestier, ktoré užívali
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: frankfort.patch.com)

"Keď do toho raz spadnete, vrátiť sa späť je veľmi ťažké. Zaberie len intenzívna liečba a kožné štepy. Ale niekedy pri záchrane končatiny alebo života nepomôže ani to," vysvetlil doktor Abhin Singla chicagskému denníku Sun-Times.

Sestry so svojou matkou Kim (vpredu), ktorá bola tiež drogovo závislá
Zobraziť galériu (5)
Sestry so svojou matkou Kim (vpredu), ktorá bola tiež drogovo závislá  (Zdroj: frankfort.patch.com)

Hovorca oklahomského Úradu pre narkotiká uviedol, že podobné rany sa vytvárajú pri užívaní akýchkoľvek drog, nemusí ísť vždy len o krokodíla. "Každý deň sa stretávame s prípadmi drogovo závislých ľudí, ktorí majú rôzne druhy infekcie. Vznikajú v dôsledku baktérie alebo zo špinavých ihiel," konštatoval Mark Woodward.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu